Ми розуміємо, що це бoлючe вдaрuть по кишені простих людей, але доведеться піднімати майже вдвічі ціну на електроенергію для населення , – Фурса

Тарифи на електричну енергію для населення насправді потрібно піднімати майже вдвічі, і плани уряду в цьому напрямку виправдані.

Про це заявив інвестиційний банкір Сергій Фурса в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Ціна на електроенергію для населення десь вдвічі менша, ніж ринковий рівень, який має бути. За це платимо однаково ми всі з вами, споживачі, але не напряму, а через податки, через витрати державних компаній. Тому насправді ціни на електроенергію для населення все одно треба піднімати майже вдвічі”, – зазначив Фурса.

Він наголосив, що рішення про приведенню тарифів до ринкового рівня правильне і для нього потрібна політична воля уряду.

Нагадаємо, тарифи на електроенергію для населення не переглядалися з березня 2017 р. Вони становлять 0,9 грн/кВт.год на перші 100 кВт.год і 1,68 грн/кВт.год на інший обсяг місячного споживання, що в більш як чотири рази менше ніж середній тариф у Європі.

За даними Міністерства енергетики, тариф для населення в грудні 2020 року навіть не покриватиме витрати на доставку електроенергії від електростанцій до кінцевих споживачів.

Щорічні дотації через занижені тарифи на електроенергію для населення досягли 65-70 млрд грн. Ліквідацію перехресного субсидіювання на ринку електроенергії підтримав Секретаріат Енергетичного співтовариства ЄС. Експерти зазначили, що від рішення щодо тарифів на струм залежить подальша фінансова підтримка України від МВФ.

Цензор НЕТ

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ми розуміємо, що це бoлючe вдaрuть по кишені простих людей, але доведеться піднімати майже вдвічі ціну на електроенергію для населення , – Фурса