Тест не робили, швидку не викликали: під Житомиром від COVID-19 померла пацієнтка психоневрологічного інтернату

У Житомирській області у лікарні померла мешканка Радомишльського психоневрологічного інтернату. Жінці своєчасно не надали медичну допомогу.

Про це повідомляє Zmina.

Хвору підопічну у Радомишлянському психоневрологічному інтернаті виявили під час візиту 12 листопада монітори Національного превентивного механізму.  Вони домоглися госпіталізації жінки до лікарні, але дорогоцінний час було втрачено, і жінка померла.

Візит моніторів у психоневрологічний інтернат стався без попередження. У лютому цього року сюди вже навідувалися преставники Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Вони знайшли чимало порушень, зокрема, виявили жінку з глибокими пролежнями, яку не лікували належним чином. Підопічна згодом померла. Тоді монітори зафіксували також відсутність у закладі найнеобхідніших для лікування людей медикаментів.

Під час візиту монітори виявили двох жінок з високою температурою. Одна з них перебувала у важкому стані — тяжко дихала, дивилася в одну точку і не реагувала на людей. У жінки була температура 39,3, пульсоксиметр показав 89% концентрації кисню в крові, тоді як нормальний показник має бути не нижчим ніж 95%.

На вимогу інспекторів жінку перевели до карантинної кімнати. Далі, за словами моніторів, персонал намагався приховати температуру у пацієнтки, тому що за кілька хвилин підійшла медсестра і розповіла, що переміряла температуру у хворої пацієнтки, і вона була 36,7.

Як виявилося, жінка була з температурою 9 днів, тест на коронавірус їй не робили, бо немає, і увесь цей час температура у жінки не збивалася.

Лікарка повідомила, що підозрює нижньочасткову лівобічну пневмонію, монітори ж іще раз оглянули жінку та викликали для неї швидку.

Інспектори виявили, що директорка закладу Світлана Охотенко не повідомила свій департамент про підозру на COVID-19 у підопічної інтернату, хоча в неї був алгоритм дій на випадок виявлення коронавірусу.

Швидка оперативно шпиталізувала жінку. Водночас медик дорікнув лікарці та директорці, куди вони дивились і чому раніше не телефонували. 

За два дні представниця Омбудсмена зателефонувала в інтернат, щоб довідатися про стан госпіталізованої жінки, і дізналася, що 15 листопада К* померла в Коростишінській центральній районній лікарні від ускладнень, спричинених COVID-19.

Хто і як відповідатиме за смерть людини, вирішуватимуть правоохоронці та місцева влада.

Нагадаємо, що у лікарні Житомира розповіли, від чого померла викладачка вишу із COVID-19. За день до смерті

Повідомляла про нестачу кисню: у лікарні Житомира розповіли, від чого померла викладачка вишу із COVID-19 жінка скаржилася на відсутність кисню у медзакладі.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Тест не робили, швидку не викликали: під Житомиром від COVID-19 померла пацієнтка психоневрологічного інтернату