«Швидкі щемляться одна поперед одної»: у Кривому Розі хворого з пневмонією 5 годин не могли прилаштувати у лікарню

У Кривому Розі у медзакладах не вистачає місць для пацієнтів з пневмонями. Іноді їх возять з лікарні в лікарню по кілька годин, шукаючи вільне ліжко.

Про це розповів лікар з Жовтих Вод Сергій Супрун у соцмережі.

«Цей пост для тих хто кричить, що вірус вигаданий і його не існує. Хто вважає, що це змова з метою зробити вас біднішими, хто думає, що це всесвітня змова, або що це роблять медики, щоб отримати доплати і таке інше.

Ви безперечно дуже розумні люди, Ви як завжди праві, але не в цьому. COVID-19 існує!

І він небезпечний. В першу чергу для вас самих. І навіть не тим, що він важко лікується, що це нова мало вивчена хвороба, що вона дає ускладнення і великий відсоток смертності.

Ні! Він небезпечний тим, що ви просто не зможете вчасно отримати допомогу, тому, що допомогати буде просто нікому», — виплеснув емоції Сергій Супрун.

Своїм підписникам у соцмережі він розповів один з останніх епізодів у своїй роботі, коли пацієнтів з пневмонією не хотіла приймати жодна лікарня, бо не було місць.

«15.00 виклик на пневмонію. Стан пацієнта середньої важкості. Госпіталізація в стаціонар для подальшого лікування. 15.30 після надання необхідної допомоги починаємо госпіталізацію. Їдемо в Кривий Ріг (хворих на пневмонію лікарня нашого міста не приймає, згідно наказу про госпітальні округи і т.п.)

По дорозі зв’язок з диспетчером.7 міська лікарня — місць немає. 1 міська лікарня — місць немає. Везіть в 3 міську лікарню.

17.00 після черги з автівок швидкої виходить лікар приймального відділення і каже: «Місць більше немає — не приймаємо. Везіть туди, де є місця».

17.10 зв’язок з черговим лікарем. Купа машин зривається з місця і «щемляться» один поперед одного, щоб встигнути туди, де є місця.

18.00 11 міська лікарня. Приймальне відділення, знов купа «швидких».

Втомлений лікар приймального відділення, який не вилазив з захисного костюму з самого ранку, не те що не обідавши, а не ходивши навіть до туалету, ледь чутно голосом повідомляє:» Залишилось лише 11 місць».

В черзі нервові смішки, жарти про те, що хворих будемо вигружати прямо на порозі, нервове очікування.  19.30 нарешті(через 4години 30 хв) пацієнт потрапляє до приймального (це ще не відділення). До цього часу він перебуває у машині. І добре, що стан середньої важкості, а не важкий.

В машині на весь цей час є 1500 літрів кисню, обмежений запас ліків, 2 медика, які весь цей час будуть робити все, аби ви вижили, але ж вони не боги, і їх можливості обмежені. 22.00 машина повертається в Жовті Води», — розповів Сергій Супрун.

Він зауважив, що час одного виклику склав близько 7 годин.

«Але навіть не це страшно. Страшно те, що інші бригади в цей час отримують більше навантаження.

Швидкість обслуговуваня падає, затримки на виклик до хворих збільшуються. Медики працюють на виснаження. Далі буде лише гірше і все через те, що в когось замість здорового глузду в голові масони, змови, витівки всесвітнього тіньового уряду.

Будьте обережні, бережіть себе і своїх близьких. Не піддавайтеся паніці. Виконуйте елементарні правила і все буде добре», — написав Сергій Супрун.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

«Швидкі щемляться одна поперед одної»: у Кривому Розі хворого з пневмонією 5 годин не могли прилаштувати у лікарню