Волосся дибки! У Харкові 70-річного дідуся оштрафували на мільйон гривень за те, що він поставив кілька старих вікон

У Харкові екологічні інспектори оштрафували інститут за заміну старих вікон на один мільйон гривень. Заступник директора, який відповідає за господарські справи, просто шокований (щоб переглянути відео доскрольте нижче)

Як розповіла журналіст Тетяна Доцяк на своїй сторінці в Facebook, інцидент стався в Харківському інституті низьких температур. Раніше цей інститут займався дослідженнями для космосу, а зараз у них важкі часи.

“Територія велика, приміщень купа, там все, так би мовити, стареньке, як і більшість співробітників. І ось в цьому інституті надумали змінити декілька вікон. Старі рами склали на подвір’ї інституту, думали ними замінити вікна ще гірші на відомчій базі відпочинку. Але тут прийшли ревізори з державної інспекції й зробили а-та-та – вікна на траві, що це таке? І виписали штраф 800 гривень”, – розповіла Доцяк.

Заступник директора, який відповідає за господарські справи, штраф взяв і вивіз вікна, як наказали екоінспектори. Але через кілька місяців з екологічної інспекції прийшов новий штраф – на один мільйон двісті тисяч гривень. Саме на таку суму своїми старими вікнами інститут приніс шкоди екології.

“70-річного дідуся, якого призначили відповідальним за старі вікна, ледь кіндратій не вхопив. Але екоінспектори – принципові люди, їх не проб’єш, вони передали справу до прокуратури, а там з такими злочинцями за всією суворістю закону – відкрили кримінальну справу за статтею “Службова недбалість” і оголосили дідусеві підозру – до 5 років в’язниці”, – додала журналістка.

Вона зазначила, що спілкувалася не так давно з екоінспекторами з інших питань і поставила питання про вікна. На що фахівець їй пояснила, що це не просто вікна і якщо з них фарба потрапить у ґрунт, то можуть бути страшні наслідки.

Однак ґрунт біля інституту на проби не брали, збитки просто порахували за формулою землі сільгосп призначення. Тобто, земля на проспекті Науки, на думку інспекторів – це поля. Експертиза показала, що вікна не були сміттям і назвала їх вторсировиною. Дідуся оголошували в розшук, його дошкуляли прокурори та навіть служба безпеки.

За словами Доцяк, прокурори вмовляли інститут визнати себе потерпілими. Потім пропонували зробити те ж саме Національної академії наук, до якої належить інститут. У результаті потерпілими визнано народ, а справу дідуся ось-ось передадуть до суду.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Волосся дибки! У Харкові 70-річного дідуся оштрафували на мільйон гривень за те, що він поставив кілька старих вікон