Оприлюднено схему, як медики спеціально «хворіють» ковідом через доплати: в лікарнях України розгорівся cкaндaл, в МОЗ все це спростували

За останню добу, 12 серпня, в Україні коронавірусів захворіло 92 медика. Загалом, це вдвічі-втричі менше, ніж було на початку епідемії. Однак, незважаючи на це, в суспільстві досі ходять чутки, що спалахи в районних лікарнях, особливо в регіонах, – це «накручена статистика, щоб медики могли отримати надбавку до зарплати в 300%». Про це пише на своєму порталі Обозреватель

Лікарі не були готові до епідемії коронавируса Всього з початку епідемії в Україні коронавірус виявили у 9 482 медичних працівників, одужали – 7 067. Близько 60 померли. У квітні число заражень серед медперсоналу доходило до 21%. Фактично це був найвищий показник. Бувало, в лікарнях одночасно занедужувало 30-40 медпрацівників.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов таку статистику пояснював тим, що українські лікарні в самому початку епідемії «не були готові до таких викликів», і додав, що з квітня рівень захворюваності серед медиків впав в три рази: «Тоді було два аспекти: по-перше, масова відсутність у медперсоналу засобів індивідуального захисту; по-друге, вони не зовсім ретельно дотримувалися правил профілактики внутрішньолікарняної інфекції. На сьогодні у нас захворюваності медиків 7%. Ми його скорочуємо весь час ».

Однак в українському суспільстві ходять чутки, мовляв, лікарі можуть навмисне вказувати про тести з позитивним результатом, щоб отримувати 300% надбавки до заробітної плати. Логіка така: якщо зарплата медсестри становить 4 тис. 573 грн, то з надбавкою на руки вийде десь 14 тис. 634. Точна сума залежить від кількості відпрацьованих днів. У МОЗ категорично спростували цю інформацію, назвавши її «повною нісенітницею», і додали, що 300% надбавки для лікарів виплачують тільки в разі, якщо вони працюють з хворими COVID-19, а не хворіють самостійно. Якщо медперсонал заразився коронавірусів на роботі, ніяких інших доплат не отримує.

Лікування призначають, як і всім іншим громадянам. Обов’язково підпишись на нашу канал в Telegram , щоб не пропустити найцікавіше Лікарі щомісяця проходять тест на коронавірус Українські медики, що працюють з інфікованими, в коментарях категорично заперечують подібні схеми. Мовляв, медикам «невигідно» хворіти через бюрократичні процедури – слід заповнювати велику кількість документів. «Чому зростає кількість хворих? В першу чергу, через тісних контактів людей, колектив-то один, у всіх сім’ї, родичі. До того ж це така морока проводити розслідування гострого професійного випадки захворювання. В цьому точно ніхто не зацікавлений, купа паперів. Так само у нас – сувора щотижнева звітність по наявності, залишку і запасам засобів спеціального захисту. Все під жорстким контролем », – запевнила головний лікар однієї з лікарень на Західній Україні, попросивши не вказувати її імені.

Приблизно те ж розповіла медсестра однієї зі столичних лікарень, де в червні коронавірусів захворіло 93 медика: «У нас постійні серйозні перевірки, все контролюють, тому написати« липовий »діагноз неможливо. Зараз нас щомісяця перевіряють на коронавірус за допомогою ІФА-тестування. Зразки возять на вулицю Естонська ».

Довідки про коронавіруси купити неможливо Журналісти обдзвонив кілька контор, які в Києві займаються виготовленням різних довідок, в тому числі і медичних, але жодна з них не робить про наявність чи відсутність коронавирусной інфекції: не мають бланків, які можна було б вважати законними. Теоретично, єдиний момент, де можна «написати» собі коронавірус, – це домовитися безпосередньо з лабораторією. У МОЗ визнають, що тести ПЛР можуть мати похибку, тому якщо в разі наявності симптомів тест показує негативний результат, варто здати його ще раз. Ось в цьому проміжку і можна «купити» собі довідку про наявність коронавируса.

Однак цей варіант виглядає фантастичним.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Оприлюднено схему, як медики спеціально «хворіють» ковідом через доплати: в лікарнях України розгорівся cкaндaл, в МОЗ все це спростували