Український лікар погодився розповісти правду про ковід-19: Вам ніхто про це не говорить, але насправді важких випадків небагато

Доктор-інфекціоніст розповів про реальну картину з коронавірусів в київській лікарні №4

Доктор-інфекціоніст Євген Дубровський, який працює в київській міській лікарні №4, розповів про реальний стан справ з Коронавірусние хворими. Медик закликав не піддаватися паніці і пояснив, що незважаючи на збільшення захворювань інфекцією, кількість важких хворих не збільшується. За його словами, в госпіталь надходить однакова кількість пацієнтів з COVID-19.

Доктор Дубровський підкреслив, що люди без хронічних захворювань одужують і відновлюються без проблем.

“Важких форм трохи і однозначно не стало більше. Переважна більшість пацієнтів хворіє легко або середньо важко. Летальні випадки поодинокі і зрозумілі по причинно-наслідкових зв’язків. Здорові люди, без серйозних хронічних захворювань, одужують і відновлюються без проблем”, – повідомив Євген на своїй Facebook-сторінці.

За словами медика, зараз в лікарнях є все необхідне для діагностики і лікування людей.

“Логістика стає все краще, надходять, в основному, профільні (ковідние) пацієнти. Непрофільних, на зовсім не схожих на Covid-19 пацієнтів, ми вже простіше і легше віддаємо в ізолятори при всіх великих лікарнях для попереднього тестування. Відділення оснащене всім необхідним, безкоштовні ліки для пацієнтів, безкоштовне обстеження “, – зазначив лікар.

Єдине, що поки не можуть зрозуміти медики, чому деякі люди не заражаються коронавірусів навіть при близьких контактах з хворими. Наприклад, є багато прикладів, де в родині з інфекцією хворіли не всі люди. Судячи з усього, у деяких людей є особлива імунний захист навіть при відсутності специфічних антитіл.

“Нічого страшного не відбувається. Ми спостерігаємо активний процес імунізації населення, проходить досить благополучно і керовано. Лікарня оснащена, працює в штатному режимі, лікарі по черзі йдуть у відпустки. Якщо раціонально сортувати хворих за тяжкістю, профільності та необхідності надання стаціонарної допомоги – місця всім вистачає “, – резюмував медик.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Український лікар погодився розповісти правду про ковід-19: Вам ніхто про це не говорить, але насправді важких випадків небагато