Ручний Шмигаль! Ахметов приголомшив рішенням – поклав всіх! Почалось неочікуване

Зустрічайте, друг і бізнес-партнер Андрія Геруса Притика – мільярдер, про це пише телеграм канал Шептун.

Наторгував повітрям на 4,2 млрд грн. Не слабкий результат для трейдера без власного ресурсу.

«Нова Енергетична Компанія» (НЕК) Притики оприлюднила свою фінансову звітність. Її виручка тільки за 6 місяців 2020 р склала 4,2 млрд грн (!). Чистий прибуток – 44,8 млн грн. Ще раз це трейдер, без своєї маленької АЕС.

А тим часом державний «Енергоатом», чию електроенергію Притика при кураторстві Геруса та нормативного забезпечення НКРЕКУ, призвичаївся задешево скуповувати на балансі ринку, отримав 2,7 млрд грн збитку і тепер шукає гроші на виплату зарплат.

А Герус створює об’єднання «небайдужих» нардепів за спасіння Енергоатому. Такий цинізм властивий тільки одній людині в цій країні. Він своїм Герусом задоволений.

В свою чергу, телеграм канал Легітимний пише –

Наше джерело в ОП розповіло, що Рінат Ахметов через свого ручного Прем’єр-міністра і підконтрольного в.о. міністра енергетики продовжує банкрутити Енергоатом, який хоче прибрати до рук через концесію.

За перше півріччя компанія «Енергоатом» зафіксувала збиток 2,65 млрд грн. за aнaлoгічний пeріoд минулого року прибуток cклав 1,1 млрд грн.

Олігарх поставив два завдання, знищити Енергоатом і звільнити потужності під його ТЕЦ / зелену енергетику або забрати в концесію атомні станції як збиткові об’єкти.

В свою чергу, як пише Клименко – тайм:

З 1 серпня відбудеться зростання тарифу на електроенергію на 54,6%.

Тариф НЕК “Укренерго” на передачу електроенергії виросте з 155,4 грн / МВт-год до 240,23 грн / МВт-год. І треба ще сказати “спасибі”, що не в два рази. Тому що в проекті рішення було зазначено зростання тарифу до 327,97 грн / МВт-год, а спочатку пропонувалося підняти до 604,5 грн / МВт-год.

Тепер “Укренерго” проведе переговори з міжнародними фінансовими організаціями, щоб залучити кредитні кошти. А отримані кошти підуть на погашення заборгованості перед виробником електроенергії з поновлюваних джерел через ДП “Гарантований покупець”.

Ну, а хто у нас ключова фігура в сфері відновлюваної електроенергії – добре відомо, це Рінат Ахметов – резюмували там.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ручний Шмигаль! Ахметов приголомшив рішенням – поклав всіх! Почалось неочікуване