Ми не будемо працювати за копійки, в столиці люди кинули роботу і заблокували центр Києва- все серйозно

Українські медпрацівники продовжують висловлювати своє невдоволення у зв’язку з недостатнім фінансуванням медустанов. Як повідомляє телеграм-канал PavlovskyNews, медики вважають, що влада кидає напризволяще медиків і людей похилого віку.

Так, сьогодні під будівлю київської мерії вийшли співробітники Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини та Центру мікрохірургії ока, з однією і тією ж проблемою – перехід українських медустанов під керівництво НСЗУ в зв’язку з реалізацією медреформи.

Після початку реалізації другого етапу медреформи, деякі медпрацівники протягом уже трьох місяців залишаються без зарплати.

Дані медустанови все ще не уклали договори з Нацслужби здоров’я, в зв’язку з проблемами з тарифікацією. Так, в пологовому будинку держава не оплачує лікування хворих з інфекціями, а в установі мікрохірургії ока не оплачується лікування хворих і людей похилого віку.

Сьогоднішній протест медиків – вже не перший, навіть на поточному тижні. Останній раз медпрацівники висловлювалися про проблему з фінансуванням у зв’язку з початком другого етапу медреформи 23 червня – також під будівлею столичної мерії. Медики вимагають перевести їх установи з комунального фінансування на державне.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ми не будемо працювати за копійки, в столиці люди кинули роботу і заблокували центр Києва- все серйозно