Стало відомо, як почнеться новий навчальний рік в Україні! На таке ніхто не розраховував!

До 1 вересня можна не готуватися, процес навчання знову буде дистанційним, його організовують за новими правилами, прописаним Кабміном, повідомляє Today.ua

Всіх без винятку батьків і школярів в Україні цікавить одне питання: чи повернуть колишню систему освіти в країні? Судячи з інформації, що виходить від Кабінету міністрів України, ні, не повернуть.

Перший дзвінок на 1 вересня, святкова лінійка, звичні уроки і перерви, випускні та інші шкільні заходи залишаться в минулому. Епідемія коронавірусу внесла свої глобальні корективи в організацію життя школярів і студентів.

Так, нова програма, складена Кабінетом міністрів України містить пункти про організацію дистанційного навчання в навчальному році 2020-2021, а також про проведення ЗНО в онлайн форматі. На сьогодні більшість експертів упевнені, що 1 вересня українські школярі не підуть до школи, а залишаться вдома.

Навчання в новому навчальному році швидше за все, як і минулого, буде здійснюватися дистанційно. Учням доведеться освоювати програмний матеріал самостійно.

За словами виконуючої обов’язки міністра освіти і науки України Любомири Мандзій, в українських школах з кожним днем будуть все більше впроваджуватися технології дистанційного навчання. В кінцевому підсумку Україна повністю перейде на новий формат навчання.

Відповідні рекомендації українські школи і коледжі отримають вже до кінця червня 2020. За ним адміністрація установ і викладачі зможуть приступати до планування структури майбутнього навчального року.

Любомира Мандзій пояснила, що тепер навчання школярів буде мати коригуючий характер і ґрунтуватися на виключно індивідуальному підході до кожної дитини. Навіть якщо до початку навчального року епідемія коронавірусу в Україні буде переможена, то освітня система все одно буде активно впроваджувати принципи дистанційного навчання.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Стало відомо, як почнеться новий навчальний рік в Україні! На таке ніхто не розраховував!