«Дитя видирали»: породілля із Кіровоградській області втратила немовля і розповіла про тортури

У Кіровоградській області жінка під час пологів втратила дитину. Родичі 34-річної Яніни Глушко у трагедії звинувачують лікарів, які, за їхніми словами, відмовилися робити кесарів розтин. 

«У неділю вранці, 7 червня 2020 року, о 9 годині ранку моя донька, Глушко Яніна Генадіївна, надійшла до пологового відділення Маловисківської районної лікарні. В породіллі почали відходити води.

На чергуванні була лікар, яка запевнила нас, що буде все добре.

Хоча за медичними показниками породілля першородка, 34 роки, з вузьким тазом і крупним плодом», — розповіла мати дівчини Людмила Василівна, лист з проханням про допомогу якої був опублікований у соцмережах.

За словами жінки, вона телефонувала доньці щогодини, і та скаржилася на сильний біль. «Моя донька потерпала від болю, в неї підвищувався тиск, німіло обличчя.

Ненароджене дитя також хотіло жити. Воно вертілося, крутилося, сердечко билося, адже за всіма показниками — доношена, здорова, розвинена дитина. Це показало УЗД, яке породілля пройшла напередодні, у п′ятницю, 5 червня», — каже жінка.

За її словами, о 17 годині донька по телефону благала її про допомогу: «Мамочко, врятуй мене. Я вмираю!» «А лікар ходила спокійно і, посміхаючись, говорила: «Чого кричиш? Всі народжують, і ти народиш», — каже жінка.  

Після слів доньки мати приїхала до пологового і просила лікарів зробити дочці кесарів розтин. Одначе, за її словами, лікарі відмовилися та сказали, що все під контролем.

Після цих слів жінка поїхала додому. «Але моя донька знову в телефон благала мене: «Мамочко, допоможи, у мене зараз живіт розірве!».

О 22-й годині дівчині, зі слів матері, стимулювали пологи. «В цей час породіллі було дуже зле, в неї німіло обличчя. Своїм станом навіть медсестру налякала, а лікар спокійно обливала обличчя холодною водою.

Лише о першій ночі почала викликати допомогу. Та було пізно — дитя застрягло, і його видирали з породіллі. Та було запізно — дитя не дихало.

З породіллі познущалися так, що живого місця не лишилося. Рвану і різану шили живцем, без знеболюваного. Цей жах скінчився о другій годині ночі. Не пологи, а катування тривали 17 годин», — розповідає жінка.

За словами Галини Миколаївни, коли вона знову приїхала до лікарні та зайшла до палати доньки, побачене її шокувало.

«Те що я побачила у палаті — це фільм жахів. Породілля була вся в крові, весь одяг і білизна також. На це страшно було дивитися. Що це за медицина??? Відвезла двох здорових дітей, а забрала онука мертвого, а дитина закатована», — плаче жінка.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

«Дитя видирали»: породілля із Кіровоградській області втратила немовля і розповіла про тортури