Депутати сьогодні проголосували законопрект про 1100 гривень до пенсій: українці не вірять своєму щастю

Народні депутати Верховної Ради України проголосували за проект закону, що дозволяє підвищити розмір ряду соціальних виплат для населення, а також пенсійних виплат для тих українців, які досягли 80-річного віку. Про це пише РБК-Україна.

У зв’язку з останнім рішенням українських депутатів щодо розміру деяких соціальних виплат для населення і розміру пенсій українці зможуть отримати від держави вищу матеріальну допомогу. Зокрема, народні депутати проголосували за законопроект, який стосується соцвиплат для деяких категорій пенсіонерів і дітей. Про це розповіли в прес-службі партії “Слуга народу”.

Відповідно до прийнятого в Раді проекту закону самотні пенсіонери, які переступили 80-річний рубіж, тепер зможуть отримувати щомісячну доплату до пенсій в розмірі 1100 гривень.

Крім того, зміни у виплатах торкнулися і українських сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю. Тепер матеріальна допомога для них становить 6 226,5 гривні для дітей у віці до 6 років і 7763 гривні для дітей від 6 до 18 років.

Також стали більше виплати для тих дітей, які виховуються опікунами або ж над якими встановлено піклування:

до 6 років – 4447,5 гривні;

від 6 до 18 років – 5545 гривень.

У числі всього іншого народні депутати подбали і про малозабезпечених українських сім’ях: тепер держава зможе надавати їм одноразову поворотну допомогу в розмірі майже 70 тисяч гривень. Дані гроші малозабезпечені сім’ї можуть вкласти в розвиток власного бізнесу, але поворотна основа зворотному допомоги становить два роки.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Депутати сьогодні проголосували законопрект про 1100 гривень до пенсій: українці не вірять своєму щастю