Родина закарпатців підробляла каву відомого міжнародного бренду! Знайдено тонни контрафакту ФОТО

На складах у Мукачеві детективи Бюро економічної безпеки виявили підроблену каву відомого міжнародного бренду. Збитки компанії-виробнику, чий бренд використовували для фальсифікованої кави, оцінюють у 3,5 млн грн.

Підроблену каву продавали на ринках у Мукачеві та через інтернет.

Бренд наразі правоохоронці не називають, проте, судячи з оприлюднених фото йдеться про італійський бренд Lavazza.

Підозру про підробку продукції в особливо великому розмірі оголосили трьом мешканцям Мукачівського району – місцевому підприємцю, його дружині та мамі.

Про виявлення підробленої кави на складах на Закарпатті у четвер, 2 березня, повідомила прес-служба Бюро економічної безпеки. За даними детективів бюро, підроблену каву італійського бренду мешканці Закарпатської області зберігали на орендованих складах.

«Фальсифіковану продукцію збували на ринку у Закарпатській області та через мережу Інтернет під виглядом імпортної оригінальної кавової продукції. Таким чином закордонній компанії, що зареєструвала торговельну марку в України та має міжнародну реєстрацію, було завдано матеріальну шкоду на загальну суму майже 3,5 млн грн», – йдеться у повідомленні.

У прес-службі Закарпатської обласної прокуратури уточнили, що обшуки на складах у Мукачеві та у помешканні родини, яка продавали підробку, правоохоронці провели ще у серпні 2022 року. Тоді вилучили кілька тисяч пачок кави в зернах загальною вагою понад 5 тонн.

Компанія-виробник підтвердила, що уся продукція, маркована під їх бренд, є підробленою. У прокуратурі додають, що наразі у справі оголосили про підозру трьом фігурантам – йдеться про родину з Мукачівщини, місцевого підприємця, його дружину та маму.

Дії родини підприємців кваліфікують за ч. 3 ст. 229 ККУ (незаконне використання знаків для товарів, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі). Розслідування триває. Санкція статті передбачає до 255 тис. грн штрафу та заборона займатися певною діяльністю на три роки.

Джерело

Родина закарпатців підробляла каву відомого міжнародного бренду! Знайдено тонни контрафакту ФОТО