Слухай сюди, “гарантьор”… Данілов розніс Макрона за “гаpантії безпеки” для pосії

В Україні відреагували на заяву президента Франції Еммануеля Макрона щодо необхідності надання Росії “гарантій безпеки”.

Київ обурений розмовами про те, що держава-терорист, яка вбила тисячі українців та стерла з лиця землі цілі міста та села, замість трибуналу має відбутися підписанням якоїсь угоди з “гарантіями”.

Гарантувати слід безпеку світу від Росії, а єдина запорука того, що Росія більше не нападатиме на інші країни, полягає у повній денуклеаризації та демілітаризації держави-агресорки.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Реагуючи на заяву Макрона щодо того, що світ може надати “гарантії безпеки” Росії та її правлячому режимові в обмін на виведення російських військ з України, Данілов нагадав, що Росія вбила тисячі українців у ході своєї жорстокої та неспровокованої війни проти нашої держави.

Країні-терористу та вбивці хочуть надати гарантії безпеки? Замість Нюрнбергу – підписання угоди з РФ і рукостискання? Українська кров на руках Путіна не завадить business as usual? Дивна логіка підкилимної дипломатії, час якої скінчився”, – обурився секретар РНБО.

Якщо вже й вести розмову про гарантії безпеки, то вони потрібні не агресору, а світові, який потерпає від агресії Росії.

“Питання – гарантувати безпеку світу від т.зв. Росії, а не навпаки. Досвід Будапешта вам на допомогу. Коли ти беззбройний, ти не становиш загрозу. Ми, на жаль, знаємо. Денуклеаризована й демілітаризована т.зв. Росія – найкраща гарантія миру для Європи та світу”, – наголосив Данілов.

Водночас посадовець зауважив, що певну гарантію путінський режим усе ж таки неодмінно отримає.

Єдина гарантія – це гуманізм європейської судової системи, після вироку в Гаазі не передбачено смертної кари”, – додав Данілов.

Данілов відповів на заяви Макрона про гарантію безпеки Росії: українська кров на руках Путіна

Нагадаємо, напередодні, 3 грудня, президент Франції Макрон знову заговорив про “гарантії безпеки” для Росії. На думку глави держави, світ має продумати “гарантії безпеки” для Росії на випадок, якщо вона забере свої війська з України.

Макрон вважає, що Путін дуже боїться нападу НАТО, тому одночасно з тим, як захистити західні країни від російської агресії, на його думку, у західних лідерів має боліти голова також про те “як дати гарантії Росії того дня, коли вона повернеться за стіл переговорів”.

Слухай сюди, “гарантьор”… Данілов розніс Макрона за “гаpантії безпеки” для pосії