Я хочу щоб зараз кожна українська сім’я дізналася правду! Ви вкурсі, що ми маємо все для того, щоб виготовляти дpони навіть кpащі за іpанські, нема лише однoго…

Подаємо мовою оригіналу:

Андрій Павловський

Україна має все щоб робити дрони значно кращі за іранські і російські, нема тільки владної волі і бажання! І 68,5 млрд грн в бюджеті 2023 року треба витрачати не на “дороги”, а на власне виробництво сучасних озброєнь…

Юрій Бутусов: ІРАНСЬКІ ДРОНИ – це виклик і вимога негайного розгортання масштабних програм по виробництву дронів в Україні.

Іран не мав ніяких авіаційних технологій, ніяких конструкторів та інженерних шкіл. Вони купили ліцензію у 90-х на наші цивільні Антонови, бо вони взагалі не мали ніякого досвіду. Але зараз Іран значно випередив Україну і Росію у створенні ударних дронів.

Вони це зробили під багаторічними санкціями, які значно обмежують можливості взагалі щось робити.

І вони зробили бюджетну зброю, яка є абсолютно доступною для виробництва в Україні, причому ми це можемо робити на набагато вищому технологічному рівні.

Ми маємо доступ до більш просунутих західних технологій, у нас є бюджет для розробки дронів різних типів — це реальні навіть в наших умовах гроші, у нас є інженерні кадри, є кілька конструкторських бюро, які могли б розробляти дрони різних типів навіть на конкурентній основі, якщо буде визначено оборонне замовлення та фінансування.

Але для всього цього потрібен комплекс державних програм, потрібна стратегія, система роботи, компетентність у постановці технічних завдань та в оцінці проєкт, розвиток технологічних потужностей.

Дрони — це зброя майбутнього, і ми не маємо права відставати від Ірану та Росії у розвитку цієї ключової технології сучасної війни, у нас є усі можливості отримати перевагу. Іранські дрони — це результат в першу чергу компетентної цілеспрямованої державної політики.

Я хочу щоб зараз кожна українська сім’я дізналася правду! Ви вкурсі, що ми маємо все для того, щоб виготовляти дpони навіть кpащі за іpанські, нема лише однoго…