“Бункерний дід” усвідомив, що це кінець – Щойно Кремль несподівано для всього світу заявив про завершення першого етапу “спецоперації” і оголосила подальші наміри

Міністерство оборони Росії заявило, що першу фазу війни проти України, яку в РФ охрестили “спеціальною воєнною операцією”, “загалом” завершено. Тепер країна-агресор зосередиться на “визволенні” Донбасу.

Таку заяву зробив на брифінгу у п’ятницю, 25 березня, начальник Головного оперативного управління Генштабу Росії Сергій Рудський, передає The Guardian. Він сказав, що основні завдання першої фази повномасштабного вторгнення нібито було виконано. Пише news.obozrevatel.com

Рудський додав, що контрольовані Росією бойовики нібито контролюють 93% територій Луганської та 54% Донецької областей.

Крім того, в РФ натякнули, що вони можуть переслідувати більш обмежені цілі нападу на Україну – “захист” Донбасу, про який і йшлося спочатку.

“Бойовий потенціал Збройних сил України значно знижений, що дозволяє зосередити наші основні зусилля на досягненні головної мети – звільненні Донбасу”, – сказав Рудський на брифінгу.

Зазначається, що цілі Росії змінювалися з плином розв’язаної нею війною проти України. Спочатку глава держави-агресора Володимир Путін говорив про “денацифікацію” нашої країни, яка передбачала зміну керівництва в Україні на лояльне до РФ. Однак через деякий час це слово разом із “демілітаризацією” зникло з новин.

Нагадаємо: Сергій Рудський заявив, що втрати Росії у війні проти України склали трохи більше 1,3 тисяч людей. Примітно, що ця цифра у 12 разів менша за реальні втрати російських окупантів. Крім того, він уперше відкрито від імені Генштабу РФ висловився про можливість штурму українських міст.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Бункерний дід” усвідомив, що це кінець – Щойно Кремль несподівано для всього світу заявив про завершення першого етапу “спецоперації” і оголосила подальші наміри