Світ в ш0ці! Погрози Рoсії в бік НАТО на пepeговорах! Такого зухвальства не очікував ніхто

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков, який прибув до Женеви для участі в першому раунді переговорів зі США щодо «гарантій безпеки», заявив, що НАТО «треба збирати манатки» та повертатися до рубежів 1997 року. «Навіть нефахівцеві зрозуміло, що вимагати від Росії поступок у ситуації, коли саме НАТО протягом усіх останніх десятиліть прагне, як то кажуть, „відтіснити“ нашу країну і перевести її якщо не на роль підлеглого, то в будь-якому випадку на другі ролі у європейській та міжнародній політиці, причому зробити це з заподіянням прямої шкоди нашій безпеці, більше не вдасться», — заявив Рябков.

За словами дипломата, НАТО треба «збирати манатки та вирушати на рубежі 1997 року».

Він також заявив, що розраховувати на просування вперед з питань «гарантій безпеки» на майбутніх переговорах РФ із США та НАТО «наївно», судячи з публічної позиції західних партнерів напередодні зустрічі.

«Я хотів би насамперед почути під час майбутніх контактів щось виразніше щодо нерозширення НАТО, відкликання рішення бухарестського саміту 2008 року, щодо неприпустимості для США та натовських країн продовжувати геополітичне освоєння, по суті, всього простору, підконтрольного цій групі держав, на захід, північний захід, південний захід від наших кордонів. І це головне для нас, а зовсім не ті аспекти, на яких зараз фокусується американська сторона», — додав Рябков.

Він вважає, що позитивним підсумком контактів РФ із США та НАТО щодо «гарантій безпеки» стане підтвердження готовності працювати за російськими пропозиціями.

Як сказав заступник міністра, Москва виходить із того, що Захід має на односторонній основі відмовитися від розширення НАТО та ліквідувати створену військову інфраструктуру.

«Тому обіцянки, політичні гарантії, якісь слова нічого не означають. Ось зараз сказано, що США не мають намірів розміщувати ударні озброєння в Україні. Сьогодні ні, а завтра чи післязавтра що буде? А чи готові США покласти це на папір і ратифікувати?» — зазначив Рябков.

Він наголосив, що домовленості РФ із США та НАТО щодо гарантій безпеки повинні мати юридичний характер, а труднощі ратифікації угод всередині альянсу Росії не стосуються.

«Нехай вони вирішують свої проблеми з ратифікацією, з процедурами надання нам необхідних гарантій, як вони хочуть. Але без цього просто не обійдеться», — додав заступник глави МЗС РФ.

На тлі стягування військ до українських кордонів 17 грудня Росія висунула США та НАТО умови щодо «гарантій безпеки», однією з яких є невступ України до Альянсу.

Генсек Альянсу Єнс Столтенберг, коментуючи вимоги, наголосив, що «будь-який діалог з Москвою повинен враховувати занепокоєння НАТО діями Росії, ґрунтуватися на ключових принципах безпеки Європи та проходити у консультаціях з європейськими партнерами НАТО, такими як Україна».

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Світ в ш0ці! Погрози Рoсії в бік НАТО на пepeговорах! Такого зухвальства не очікував ніхто