В Порошенка “віджали” найдорожче: Окрім арешту маєтку, кількох квартир і колекції картин, в експрезиидента потрапив під арешт його..

Будинок у Козині біля столиці, кілька квартир у Києві, колекцію картин російських художників, рахунки у банках — Печерський суд заарештував особисте майно Петра Порошенка.

Засідання тривало близько трьох годин. Значну частину з цього часу зачитували список задекларованого Порошенком майна. Двічі адвокати п’ятого президента просили відводу судді Віти Бортницької. Вони переконували суд, що Петро Порошенко не є підозрюваним, адже йому, нібито, так і не вручили підозру. 

Окрім майна Порошенка, суд арештував активи і рахунки телеканалів – “Євросолідарність”

Але у партії кажуть, що ці канали не належать колишньому президентові.

Печерський районний суд Києва наклав арешт на майно п’ятого президента України, лідера “Європейської солідарності” народного депутата Петра Порошенка у справі про державну зраду. Окрім майна суд арештував активи і рахунки “Прямого” та “5 каналу”.

Про це заявили у партії “Європейська солідарність”.

У партії наголосили, що від листопада 2021 року ці канали не належать Порошенку.

Раніше стало відомо, що джерела у команді Порошенка розповіли, що арештовано всі земельні ділянки, які належать колишньому президенту, юридичні особи (банк, заводи тощо), які з ним пов‘язані, все нерухоме майно, зокрема, будинок у Козині, арештовано також банківські рахунки та корпоративні частки.

Повідомляється, що у Порошенка наразі є можливість подати на апеляцію, однак оприлюднення повного тексту ухвали суду перенесли аж на 14 січня.

Незважаючи на аргументи адвокатів, суддя пристала на бік обвинувачення, яке, підозрює Петра Порошенка в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з ОРДЛО. Наразі він перебуває за кордоном і збирається повернутися 17 січня.

Відомо, що Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави в розмірі мільярда гривень.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

В Порошенка “віджали” найдорожче: Окрім арешту маєтку, кількох квартир і колекції картин, в експрезиидента потрапив під арешт його..