Вагітній Анні було лише 29… » Тpaгеdія в Одесі сколuхнула Укpаїну. «Поради лікарів призвели до найстрашнішого»

30 листопада в Одеській обласній клінічній лікарні від кopoнавірусу померла 29-річна мешканка Південного Анна Седунова. Вона хворіла на ковід 18 днів і була на сьомому місяці вагітності. За словами чоловіка загиблої Олександра Седунова, вся їхня сім’я захворіла на кopoнавірус ще 12 листопада. Анна звернулася за консультацією до свого лікаря, який порекомендував їй пити парацетамол та сидіти вдома.

22 листопада Ганну із сатурацією 77-78% поклали до Южненської міської лікарні.

«Коштовні 10 днів було втрачено. Посадили на кисень, шість літрів загалом, при ураженні 50%. Лікували лазолваном як звичайну пневмонію. Тримали в заручниках, замість того, щоб одразу відправити до пологового будинку в ковидне відділення. Її тримали і зрештою відправили до пологового будинку вже вмирати», — розповідає Олександр.

25 листопада Ганну перевезли до обласної клінічної лікарні, де, незважаючи на проведення лікування, її стан погіршувався.

«28 листопада вона була переведена на штучну вентиляцію легень, а в ніч з 29 на 30 грудня відбулися пологи мертвої дитини вагою 800 грам. Через шість годин після пологів, незважаючи на безперервні реанімаційні заходи, жінка померла», — каже завідувач обласного перинатального центру, експерт управління охорони здоров’я з питань акушерства та гінекології Ігор Рязанцев.

Причиною смерті вагітної жінки стала прогресуюча поліорганна недостатність на фоні кopoнавіpусу. Проте остаточні висновки зроблять за результатами патологоанатомічного висновку.

Без мами залишився 5-річний син Седунових. Чоловік Ганни звинувачує у страшній трагедії лікарів. Він упевнений, що дружину так довго тримали у міській лікарні Південного, щоби заробляти на цьому гроші.

«Держава виділяє на хворого на кoвід 27 тис грн на добу. Враховуючи, що дружина вагітна, а це 54 тис. грн. множимо на 3 дні, отримуємо 162 тис. грн», — упевнений Олександр.

У свою чергу, Ігор Рязанцев заперечує звинувачення чоловіка та уточнює, що держава виділяє 28 тисяч гривень на весь період лікування хворого на кopoнавіpус.

Олександр Седунов вимагає відправити у відставку лікарів, які займалися лікуванням Анни, а також притягнути їх до кримінальної відповідальності за ст. 140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками).

За інформацією облздоров`я, з початку 2021 року на Одещині внаслідок ускладнень, спричинених кopoнавіpусною інфекцією, померло вісім вагітних жінок — разом із ненародженими дітьми.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Вагітній Анні було лише 29… » Тpaгеdія в Одесі сколuхнула Укpаїну. «Поради лікарів призвели до найстрашнішого»