Щoйно! Пpoзвучала теpмінова заява Ляшка. Що буде з карантином на Нoворічні свята

Традиційно ріст захворюваності прогнозують на середину лютого, а триватиме він, найімовірніше, до середини березня. попри це, не варто розслаблятися на новорічно-різдвяні свята. Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко сказав в ефірі авторської програми Олени Трибушної «Перші особи». Міністр також прокоментував можливі обмеження на період свят.

«Минулого року у цей же проміжок часу була хвиля COVID-19. Щоправда, ми тоді після новорічних свят робили карантинні обмеження, це дозволило нам хвилю відтягнути у часі. Можливо, тому вона була не такою агресивною», – зауважив Ляшко.

Попри все, закликаю усіх святкувати Новий рік і Різдво безпечно. В ізоляції, з рідними. Бажано, щоб все це відбулось, маючи повний курс вакцинації, – додав міністр.

Чи будуть додаткові обмеження на період свят.

Наразі на період новорічно-різдвяних свят залишаються карантинні заходи, що були запроваджені раніше. Невакциновані особи і надалі будуть обмеженими у можливості відвідувати громадські місця.

Нагадаємо, опівночі 7 грудня Київ та вісім українських областей перейшли до «жовтої» зони карантину. Тепер у цих регіонах будуть діяти обмеження для жовтого рівня епідемічної небезпеки. Детальніше про те, як будуть жити регіони у «жовтій» зоні.

Які регіони вийшли з «червоної» зони. Сьогодні до «жовтої» зони карантину за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС перейшли:

Київ; Донецька; Дніпропетровська; Івано-Франківська; Луганська; Львівська; Одеська; Рівненська; Херсонська області.

Перелік правил карантину.Відтепер у регіонах, які перейшли до «жовтої» зони карантину, будуть діяти нові правила. Вони стосуватимуться переважно невакцинованих громадян.

У «жовтій» зоні карантину забороняється: робота закладів освіти, в яких вакциновано принаймні однією дозою менш ніж 100% співробітників; проведення масових заходів, за виключенням атестації здобувачів освіти; робота кінотеатрів, театрів та інших закладів культури; робота закладів громадського харчування, окрім замовлень на виніс та доставки; робота спортзалів, басейнів; діяльність закладів із розміщення, окрім готелів, санаторних і соціальних закладів; міжобласні та міжнародні перевезення.

Ці обмеження не діють, якщо відвідувачі та працівники закладів мають «жовтий» або «зелений» сертифікат вакцинації, міжнародне свідоцтво про вакцинацію, іноземний КOВІД-сертифікат, негативний результат ПЛР-тесту або сертифікат про одужання від КOВІД-19.

Де локдаун продовжує діяти. У «червоній» зоні карантину продовжують залишатися:

Запорізька, Сумська, Миколаївська, Житомирська, Київська, Хмельницька, Чернігівська, Волинська, Черкаська, Вінницька області.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Щoйно! Пpoзвучала теpмінова заява Ляшка. Що буде з карантином на Нoворічні свята