Тепер самі зможемо фінансувати МВФ: В Україні відкрили нове родовище в якому знайдено рекордні запаси газу

Найбільша в Україні газовидобувна компанія “Укргазвидобування” відкрила нове Моспанівське родовище у Харківській області.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що пошукова свердловина, що відкрила родовище, забезпечує 239 тис. куб. м газу на добу. За попередніми оцінками, ресурси родовища становлять до 5 млрд. куб. м газу. Результати пошуково-розвідувальних робіт свідчить про високу перспективність родовища. Це також підтверджує наявне поблизу Волохівське родовище, яке вже розробляє компанія.

“На цій ділянці у 2019 році ми провели 3D-сейсміку, на основі якої збудували структурно-тектонічну модель площі. Далі геологи, використовуючи ймовірнісні методи оцінки ресурсної бази та сучасні методики прогнозу пастки, визначили місцезнаходження та глибину пошукової свердловини. Ризики оцінювали також із застосуванням передового програмного забезпечення. Внаслідок успішного буріння нашими спеціалістами маємо високий добовий дебіт та новий перспективний актив”, – цитує прес-служба директора дивізіону “Нафтогаз Розвідка та видобуток” Олександра Романюка.

Видобуток газу:

“Укргазвидобування” за січень-жовтень видобуло 11,36 млрд куб. м газу, що на 4,5% менше ніж за аналогічний період минулого року.

У жовтні голова правління НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко заявляв, що компанія ставить перед собою завдання збільшити видобуток природного газу протягом найближчих десяти років у 1,8 разу, до 24 млрд куб. м.

“Укргазвидобування” – найбільша газовидобувна компанія України, частка якої у загальному обсязі видобутку вуглеводнів у країні становить близько 70%. 100% акцій компанії належить НАК “Нафтогаз України”.

 УНІАН

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Тепер самі зможемо фінансувати МВФ: В Україні відкрили нове родовище в якому знайдено рекордні запаси газу