Нас 65 мільйонів. Зеленський сьогодні внесе до Ради закoнопроект про…

Президент України Володимир Зеленський сьогодні внесе до Ради законопроект про подвійне громадянство. За його словами, в світі 65 млн українців. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на послання президента до Ради.

Він заявив, що для українців, які мешкають у США, Канаді, ЄС, є важливим питання множинного громадянства.

«Сьогодні я вношу відповідний законопроект на розгляд. Нас 65 мільйонів! Вперше українці з усього світу почуватимуться не діаспорою, не людьми українського походження, а громадянами України», — заявив Зеленський.

Також нагадаємо, що Зеленський найближчим часом внесе законопроєкт про економічний паспорт. В результаті плату за ренту надр переказуватимуть на індивідуальні рахунки українським дітям.

Про це глава держави заявив 1 грудня під час свого звернення до парламенту. Виступ транслювався на офіційному каналі Ради. «Я вношу законопроєкт про економічний паспорт України, відповідно нього всі гроші, плата за наші надра, накопичуються на персональних рахунках дітей», – сказав президент.

Накопичені гроші можна буде витратити на освіту або нерухомість в Україні, додав Зеленський. «Після досягнення повноліття наші діти зможуть використовувати ці гроші для здобуття освіти в Україні або покупки власного житла в Україні», – пояснив глава держави.

Подібний механізм існує і в Норвегії. В державі доходи від нафти розподіляють серед громадян – відкривають рахунки для новонароджених. А в ОАЕ (Об’єднані Арабські Емірати) відкривають депозитні рахунки, в які надходять кошти. Після досягнення повноліття гроші можна використовувати на будь-які цілі. Також подібні механізми є і в Саудівській Аравії і Кувейті.

Відзначимо, законопроєкт про «економічний паспорт» з’явився в парламенті в січні минулого року. Під «економічним паспортом українця» мається на увазі особистий рахунок дітей, які повинні народитися в Україні після 1 січня 2021-го і прожити на її території 18 років.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Нас 65 мільйонів. Зеленський сьогодні внесе до Ради закoнопроект про…