Вaкцuновані теж хвoріють! Відома лікарка розповіла, як проходить кopoнавipус у таких пацієнтів!

Вакцuновані теж можуть хворіти на кopoнавірусну інфекцію, проте в реанімацію вони потрапляють вкрай рідко. Щeплення від кopoнавірусної хвороби залишається на сьогодні найефективнішим методом захисту людини від кopoнавірусу та тяжких наслідків хвороби. Як розповіла головна лікарка 4-ї міської клінічної лікарні (Київ) Тетяна Мостепан в інтерв’ю OBOZREVATEL, на сьогодні у лікарні немає жодного вакцuнованого від ковід-19 пацієнта. За її словами, вакцuнація є єдиним виходом із карантину для країни.

Мостепан повідомила, що за всю цю хвилю пандемії на ковідлікування до стаціонару потрапили лише одиниці щеплених від хвороби.

Лікарка підкреслила, що основний відсоток вакцuнованих має легкий перебіг, «усі вони амбулаторні та до лікарні потрапляють рідко».

Говорячи про категорію людей, які навіть після вакцuнації ризикують опинитися в лікарні, Мостепан зазначила, що це ті люди, які страждають на низку хронічних недуг, окрім того, вони, як правило, старшого віку.

«Якщо в молодої людини є всі шанси перехворіти в легкому й середньому ступенях тяжкості, то в пацієнтів старшого віку й тих, хто має певні ризики, ці шанси набагато менші», – пояснила медикиня.

Вона ще раз закликала до вакцuнації і додала, що вибір на користь щеплення – це не лише відповідальність стосовно себе, а й оточення, соціуму.

«Це вже не можна назвати особистою справою, як у нас деякі кричать. Це інфекційні захворювання, і хвора людина вже стає джерелом інфікування», – наголосила фахівчиня.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Вaкцuновані теж хвoріють! Відома лікарка розповіла, як проходить кopoнавipус у таких пацієнтів!