Нова забаганка від Росії в ТКГ: вимагає віддати частину території Донбасу

Росія та її маріонетки блокують питання відкриття КПВВ у Золотому, висуваючи для цього нові умови.

Російські окупанти зажадали від України в рамках Тристоронньої контактної групи віддати їм частину території Донбасу для відкриття пункту пропуску “Золоте”. Про це в ефірі 24 канали розповів журналіст, представник України в ТКГ Сергій Гармаш.

За його словами, бойовики продовжують блокування питання про відкриття КПВВ. При цьому вони йдуть на “дива креативності” й вигадують для цього різні приводи. Раніше вони вимагали гарантії безпеки, проте під час останнього засідання групи бойовики придумали нові умови.

Так, терористи заявили, що Україна нібито неправильно визначила точку нуля – місце, з якого починається контроль сторін над “сірою зоною”.

“Фактично вони вимагають віддати їм 350 метрів нашої території, щоб відкрити КПВВ у Золотому. Тому це питання знову залишається на паузі і поки ніяк не вирішується”, – пояснив Гармаш. І додав, що не бачить сенсу йти на подібні поступки.

Журналіст припустив, що питання про відкриття КПВВ буде вирішуватися на вищому політичному рівні.

“Кожен метр нашої території омитий кров’ю наших військових. Я вважаю, що віддавати її їм не потрібно і недоцільно”, – говорить він.

За матеріалами unian.ua

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Нова забаганка від Росії в ТКГ: вимагає віддати частину території Донбасу