У Мінську IT-шник застрелив КДБіста, коли силовики штурмували його квартиру. Сам програміст був розстріляний у відповідь: відео

У Мінську співробітники КДБ вдерлися до квартири IT-шника. Під час стрілянини одного з силовиків було ліквідовано, програміста – застрелили, повідомляє «Еврорадио», передає zn.ua.

За даними видання, КДБ відпрацювував адрес учасників минулорічних протестів проти фальсифікації виборів режимом Олександра Лукашенка.

Силовики вибили двері в квартиру, де мешкав 31-річний програміст Андрій Зельцер із дружиною і дитиною. Захищаючи своє житло, чоловік відкрив вогонь з мисливської рушниці і влучив у одного з нападників. Ті з пістолетів розстріляли господаря квартири.

У КДБ Білорусі стверджують, що чоловіка застрелили під час «спеціальних заходів з відпрацювання адрес, в яких могли знаходитися особи, причетні до терористичної діяльності».

При цьому на відео, що опублікувало державне інформагентство «БЕЛТА» і провладні Telegram-канали видно, що двері в квартиру ламають люди в цивільному без спецекіпірування, які представляються «міліцією».

Опублікований ролик – змонтовано з відео з різних джерел: телефонів, зйомка на які велася з боку учасників штурму, і телефону, встановленого на штатив в квартирі. Справжність відеозапису – під питанням.

За даними білоруських видань, дружину вбитого програміста відвезли до СІЗО на Окрестіна. Цей ізолятор регулярно фігурував в репортажах про тортури, побиття і зґвалтування учасників протестів у Мінську. 40-річній жінці інкримінують співучасть у вбивстві співробітника КДБ. Дитина, учень молодших класів, під час штурму була в школі.

У некрологах застрелнного КДБшниками називають Дмитром, в відео звучить його позивний «Нірвана».

Андрій Зельцер був тімлідом у компанії EPAM Systems. Голову ради директорів цієї компанії Аркадія Добкіна Олександр Лукашенко в серпні 2021 року називав одним зі спонсорів протестів.

У серпні минулого року в Білорусі спалахнули протести проти режиму Олександра Лукашенка, спровоковані фальсифікацією президентських виборів і міліцейським насильством проти громадян. За цей час тисячі людей були затримані і побиті силовиками, щонайменше п’ятеро протестувальників загинули. Десятки людей зникли безвісти.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

У Мінську IT-шник застрелив КДБіста, коли силовики штурмували його квартиру. Сам програміст був розстріляний у відповідь: відео