Комаровський: українці в дитинстві отримали прививку яка захищає нас від kоронавірусу. А Європа і Америка від неї відмовились, тому у них такі зараз проблеми..

Вчені вважають, що саме масова вакцинація від туберкульозу в країнах пострадянського простору може пояснити низьку смертність.

Китайський коронавірус не почав масово косити українців можливо, тому що українці, як і всі народу пострадянського простору, мають щеплення БЦЖ. Дану теорію, перевіряють іноземних вчені.

За словами відомого українського лікаря Євгена Комаровського, щеплення БЦЖ є обов’язковою і його роблять на третю – п’яту добу після народження. При цьому він зазначив, що можливо цей факт і став причиною того, що Україну ще не спіткала доля Італії та Іспанії, де смертність від коронавірусу сягала до 1000 осіб за день.

“Всі намагаються знайти відповідь на питання: чому у нас так добре? Ну реально, якщо ми порівняємо з Італією або Іспанією – у нас повального мору немає. Хоча купа народу приїжджає з Італії… І в Росії немає повального мору. І в Білорусі немає… Цього ж не сховаєш… Є така версія, що вакцинація БЦЖ певним чином стимулює імунний захист легенів і зменшує ймовірність важких форм коронавірусної інфекції”, – заявив Коморовський.

У свою чергу, вчені з чотирьох країн проводять дослідження, щоб встановити, чи може вакцина проти туберкульозу, активізувати імунну систему людини та дати їй можливість боротися з covid-19 або запобігти зараженню. Дослідження проводяться серед лікарів, медсестер і літніх людей, які піддаються більш високому ризику інфікування.

Варто зазначити, що протягом кількох десятиліть датські вчені Пітер Ааби та Крістін Стэбелл Бенн досліджували вакцину на можливість підвищити здатність імунітету боротися з хвороботворними мікроорганізмами. Згідно з їх висновками, ін’єкція БЦЖ може запобігти близько 30% випадків зараження відомими патогенами, в тому числі вірусами, в перший рік після уколу.

При цьому фахівець з інфекційних захворювань у Медичному центрі Університету Радбуда Міхай Нетеа довів, що вакцина БЦЖ захищає від експериментальної інфекції ослабленою формою вірусу жовтої лихоманки. Тепер учений має намір разом з епідеміологом і мікробіологом Марком Бонтеном з UMC Utrecht дослідити вплив вакцини на коронавірус. Також вчені стверджують, що в країнах, де масово проводилася вакцинація БЦЖ, смертність від китайського вірусу набагато нижче, ніж в США і країнах Європи, які відмовилися від вакцини.

На думку імунолога з Університету Торонто Елеонори Фіш, вакцина, ймовірно, послаблює вплив коронавірусу на людей.

Варто відзначити, що це лише теорія, яка ще не підтверджена практично.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Комаровський: українці в дитинстві отримали прививку яка захищає нас від kоронавірусу. А Європа і Америка від неї відмовились, тому у них такі зараз проблеми..