Ми чекали на це понад 30 років, вже тепер можна розповісти: 25 хв тому у Вашингтоні Зеленським було підписано історичну угоду

Міністри оборони України та США підписали угоду щодо стратегічних основ оборонного партнерства.

Як відомо, угода була укладена під час робочого візиту до штатів президента України Володимира Зеленського, про що той повідомив у Twitter.

Цю угоду Зеленський називає новим етапом співпраці України і США в оборонній сфері.

“У ДЕПАРТАМЕНТІ ОБОРОНИ США ПІДПИСАНО УГОДУ ЩОДО СТРАТЕГІЧНИХ ОСНОВ ОБОРОННОГО ПАРТНЕРСТВА. ДЛЯ НАС ДУЖЕ ВАЖЛИВА ПІДТРИМКА З БОКУ США ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ЦІЛІСНОСТІ УКРАЇНИ, НАБУТТЯ ЧЛЕНСТВА В NATO Й СПІЛЬНА ПРОТИДІЯ АГРЕСІЇ РФ”, – НАПИСАВ ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

Варто підкреслити, президент Володимир Зеленський заявив, що західні країни бачать вступ України в НАТО як стратегію. Однак, за його словами, у нас немає на це часу.

«Ми вдячні за підтримку України в басейнах Чорного та Азовського морів, – сказав президент, – зокрема за проведення військових навчань. Люди бачать підтримку з боку НАТО і те, що ми не наодинці (у боротьбі з російською агресією). Така присутність важлива на психологічному рівні, але чи достатньо цього? Ні!», – сказав він.

Країни Заходу розглядають вступ України в НАТО як стратегію, «а для нас це тактика», наголосив він, підкресливши нагальність цього питання. Глава держави подякував НАТО за підтримку в басейнах Чорного і Азовського морів. Він особливо відзначив проведення навчань. Зеленський сказав, що таке сприяння важливо на психологічному рівні, однак цього не достатньо.

«НЕМАЄ ЧАСУ НА СТРАТЕГІЮ, – ЗАЗНАЧИВ ЗЕЛЕНСЬКИЙ, – ТРИВАЄ ТИМЧАСОВА ОКУПАЦІЯ КРИМУ, ДЕ ЗОСЕРЕДЖЕНО 80 ТИСЯЧ ВІЙСЬКОВИХ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ТА ДЕСЯТКИ ТИСЯЧ ЗОСЕРЕДЖЕНО ВЗДОВЖ УКРАЇНСЬКОГО КОРДОНУ», – НАГОЛОСИВ ПРЕЗИДЕНТ.

«НАША СТРАТЕГІЯ – ЦЕ ТАКТИКА», – ДОДАВ ВІН.

Окрім того, Зеленський підкреслив:

«МИ НЕ ПРОСИМО ПОДАРУНКІВ – НАМ ПОТРІБНІ МОЖЛИВОСТІ, ДОСТУП ДО ДЕШЕВИХ КРЕДИТІВ», – НАГОЛОСИВ ПРЕЗИДЕНТ.

За його словами, для першої черги побудови флоту потрібно 15 млрд доларів.

Нагадаємо, що президент Зеленський і перша леді Олена Зеленська в ніч на вівторок, 31 серпня, прибули в США. Там вони проведуть ряд важливих робочих зустрічей і заходів.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ми чекали на це понад 30 років, вже тепер можна розповісти: 25 хв тому у Вашингтоні Зеленським було підписано історичну угоду