«Головою в бортик без мене»: Олімпійська чемпіонка Оксана Баюл відмовилась від українського громадянства

Колишня фігуристка зробила гучну заяву.

Олімпійська чемпіонка з фігурного катання Оксана Баюл відмовилась від українського громадянства. Про це спортсменка повідомила на своїй сторінці в Instagram.

«Я роблю це. Я дуже схвильована. Прийшов час. Я більше нічого нікому не доводжу. Ні, то ні. Головою в бортик без мене.

Конституція України проголошує, що в Україні дозволено лише одне громадянство. Відповідно до законодавства України, якщо громадянин України набуває громадянства іншої держави, така особа все ще визнається громадянином України у правовідносинах. Я відмовляюся від українського громадянства», — написала Оксана Баюл.

Що стало причиною такого рішення, спортсменка не пояснила.

До слова, напередодні колишня фігуристка повідомила у соцмережі, що її не запросили на святкування 30 річниці Незалежності України.

На заяву про відмову від українського громадянства вже відреагувала ведуча новин ТСН Марічка Падалко.

«Перша олімпійська чемпіонка Оксана Баюл вирішила вийти з українського громадянства, яке вона зберігала по сьогоднішній день, хоча з 1994 року живе в США. Причини цього рішення, звісно, мені невідомі. Але те, чому це сталося напередодні ювілею країни, куди її жодним чином не покликали і не відзначили, мені очевидні», — написала телеведуча на своїй сторінці у Facebook. 

Нагадаємо, Оксана Баюл стала першою олімпійською чемпіонкою незалежної України з фігурного катання у 1994 році на Іграх у Ліллегамері (Норвегія). Також вона вигравала Чемпіонат світу-1993. Нині колишня фігуристка проживає у США.

Раніше спортсменка розповіла, що країна так і не віддячила їй за перше олімпійське золото. Ця судова тяганина обернулася гучним скандалом, адже відповідачем у справі стала і держава Україна. Суд спортсменка програла, і не відчувши необхідної підтримки від рідної країни, зокрема від Міністерства спорту, образилася на таке ставлення до себе.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

«Головою в бортик без мене»: Олімпійська чемпіонка Оксана Баюл відмовилась від українського громадянства