“Передбачається дуже гарячий період для Росії. Після перемоги талібів в Афганістані, наступною їхньою метою стане Середня Азія”, – Саакашвілі

Масштабний наступ “Талібану” в Афганістані незабаром поширитися на Середню Азію і стане серйозною проблемою для Росії, яку чекає період великого наступу ісламу з півдня.

Про це в своєму telegram-каналі пише колишній президент Грузії, глава Виконавчого комітету реформ в Україні Міхеіл Саакашвілі, передає Діалог.ua.

“Ще десять років тому я говорив, що, як тільки американці підуть з Афганістану, падіння афганського уряду і повна перемога талібів займуть максимум кілька місяців. Мої американські друзі запевняли мене, що ні – вони дуже добре зміцнюють афганську армію, дають їм багато спорядження і обладнання. Я ж в свою чергу відповідав, що це не допоможе, тому що у них немає духу опору, жодна техніка при цьому не допоможе.

На жаль, я мав рацію, тому що багато разів бував в Афганістані і на власні очі бачив, наскільки місцеве населення не має волю до бою і тримається тільки на американських багнетах”, – пише Саакашвілі.

За словами політика, наступною ціллю талібів стане Середня Азія.

“Що буде після перемоги талібів? Звичайно, вони не зупиняться. Наступною їхньою метою стане Середня Азія, а там не тільки готові режими для падіння в майже всіх середньоазіатських країнах, але і передбачається дуже гарячий для Росії період великого наступу ісламу з півдня.

Афганістан – це урок для всіх народів, для всіх нас: американці можуть допомогти, тільки якщо ти показуєш волю до боротьби. У 2008 році, якщо б грузинська армія героїчно не пручалася, американці б точно не послали свої сили. І це стосується осінніх планів Росії щодо України.

Ми повинні бути готовими захищатися, і коли ми будемо готові стримувати ворога хоч якийсь період, тільки після цього можна розраховувати на американську допомогу. Світ змінюється дуже швидко, і всім потрібно бути до цього готовими “, – зазначив політик.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Передбачається дуже гарячий період для Росії. Після перемоги талібів в Афганістані, наступною їхньою метою стане Середня Азія”, – Саакашвілі