Ми не думали, що він туди піде: Вчинок Зеленського в Грузії викликав захоплення в в Тбілісі

Президент України Володимир Зеленський знаходиться в Грузії з робочим візитом. Він встиг відвідати лінію окупації в Зугдідському районі країни.

19 липня глава України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Грузії і вже встиг відвідати лінію окупації в районі Інгурського моста.

Одночасно з цим Telegram-канал “Український діалог” публікує на своїй сторінці кадри з лінії розмежування в Зугдідському районі Грузії. Ці кадри встиг прокоментувати на своїй сторінці в facebook. член партії “Рух Нових сил” і екс-заступник головного прокурора Грузії Давид Сакварелідзе.

На своїй сторінці в соцмережі політик написав, що висловлює своє захоплення вчинком Володимира Зеленського, який зумів відвідати в Грузії лінію розмежування. Тим самим він підкреслив, що Україна виступає за територіальну цілісність Грузії. Також політик упевнений, що глава України своїм вчинком зробив “плювок” не тільки в сторону президента Росії, але і його “намісника Бідзіна Іванішвілі”.

Сакварелідзе заявив, що останні 9 років питання окупації в самій Грузії “є табуйованим”. Нова влада не хоче більше піднімати цю тему.

Також варто відзначити, що перед візитом в Грузії Зеленський подякував Тбілісі за те, що вони звільнили з в’язниці двох українських моряків: Володимира Дьяченко та Юрія Хомича.

Над питанням звільнення моряків в Україні працювали з осені 2020 року. Колишній глава Грузії Михайло Саакашвілі стверджує, що Володимир Зеленський відмовлявся летіти в Тбілісі до тих пір, поки це питання не буде залагоджено.

Бідзіна Іванішвілі – екс-прем’єр-міністр Грузії, який мав великі доходи в Росії. Має російське і французьке громадянство. У списку журналу Forbes займає 153-у позицію найбагатших людей планети.

Після російсько-грузинської війни 2008 року перші окупували 20% території Грузії.

За матеріалами dialog.ua

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ми не думали, що він туди піде: Вчинок Зеленського в Грузії викликав захоплення в в Тбілісі