На Україну з Сахари насувається щільна хмара пилу: синоптики повідомили, які області накриє першими

Хмара пилу з Сахари накриє Україну: синоптики попереджають про небезпеку для здоров’я.

На територію України насувається щільна пилова хмари з африканської пустелі Сахара, яке першим накриє західні області країни.

Про це повідомляють інформаційні агентства з посиланням на повідомлення синоптика Валерія латуха, опубліковане на його сторінці в соціальній мережі facebook.

Синоптик зазначив, що хмара пилу включає частки аерозолю, які становлять небезпеку для людського організму. При попаданні в організм за допомогою вдихання в легені мікрочастинки серйозно ускладнюють дихання, особливо хворим на астму і респіраторними захворюваннями.

Латуха опублікував карту Європи і зазначив, що червоним кольором позначені найбільші концентрації пилу – на даний момент хмара наближається до території України з боку Польщі.

У той же час синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі facebook зазначила, що встановилася на території України спека протримається як мінімум до найближчого вівторка.

За її даними, дуже висока температура повітря на території України збережеться протягом п’ятниці очікується + 30 + 35, місцями + 33 + 37 градусів.

Завтра окремі локальні дощі можливі в західних, північних областях, у Харківській та Вінницькій областях. Але поки масштабних дощів не передбачається. У Києві п’ятницю очікується знову спекотною, + 32 + 35 градусів. Без істотних опадів.

За матеріалами dialog.ua

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

На Україну з Сахари насувається щільна хмара пилу: синоптики повідомили, які області накриє першими