А ось зараз запахло смаженим! Порошенка приперли “до стінки” – 16 липня всьому прийде кінець. Судний день приближається

Тимчасова слідча комісія Верховної ради 6 липня ухвалила звернутися до СБУ з офіційним запитом, чи мала місце спецоперація щодо затримання Україною російських найманців-“вагнерівців”.

Повідомляється, що кілька присутніх на засіданні ТСК нардепів зазначали, що президент в інтерв’ю на телеканалі “1+1” підтвердив факт спецоперації.

Голова комісії, нардеп від “Слуги народу” Мар’яна Безугла не взяла це до уваги та наполягла на запиті до СБУ.

За її словами, такий підхід гарантує об’єктивність розслідування.

ТСК також вирішила заслухати Петра Порошенка на наступному засіданні комісії, яке запланували на 16 липня на 14:00.

Само собою, Порошенко, який відчув, що запахло смаженим, повідомив, що готовий прийти на засідання ТСК, якщо питання “вагнерівців” буде офіційно включено до предмета діяльності цієї ТСК, а також має прийти чинний глава держави Володимир Зеленський.

“Ми висунули пропозицію – або створіть окрему слідчу комісію, або включіть до предмета відання існуючої слідчої комісії справу “вагнерівців”. Це потрібно для того, щоб захистити українських воїнів, захистити українських розвідників, які будуть давати свідчення – в тому числі і цілком таємні – від переслідування діючою владою, в якої точно рило в пуху по справі “вагнерівців”, – заявив він.

Зазначимо, що у СБУ та Офісі генпрокурора повідомили, що не розслідуватимуть слова Зеленського щодо історії з вагнерівцями. Український лідер раніше розповів: він обговорював цю ситуацію з Олександром Лукашенком влітку 2020 року.

Пресслужба СБУ повідомила, що дані про заяву Зеленського не вносили до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. В Офісі генпрокурора звернули увагу, що Конституція гарантує президенту недоторканність на строк виконання повноважень.

У свою чергу, Олексій Данілов повідомив, що у Раді національної безпеки й оборони немає жодного документа щодо справи вагнерівців. За його словами, це питання взагалі не розглядали.

Як зазначив Данілов, усе, що стосується роботи розвідки, є таємницею. Зважаючи на це, про такі речі не розповідають у жодній країні світу.

За словами секретаря РНБО, Україна не має права говорити, де працює розвідка, як вона це робить, адже це “закрита інформація на 100%”. Він також зазначив, що питань з приводу справи вагнерівців не було.

Це питання не розглядали. Офіційно жодного документа, який би стосувався операції, яку ви називаєте по “вагнерівцях”, ми так не називаємо, в апараті РНБО немає і ніколи не було,– наголосив Данілов.

Також на запитання про те, чи може майбутній фільм-розслідування Bellingcat про вагнерівців бути викликом для національної безпеки України, Данілов сказав, що нічого не припускатиме, адже РНБО працює тільки з фактами.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

А ось зараз запахло смаженим! Порошенка приперли “до стінки” – 16 липня всьому прийде кінець. Судний день приближається