Пізно ввечері! Він помер – Зеленський не стримав емоцій : “назавжди в наших серцях”. Велика втрата для України!

Володимир Зеленський відреагував на смерть Григорія Чапкіса щемливим дописом. Президент зізнався, що завжди пам’ятатиме хореографа.

Про це Зеленський написав у своєму телеграмі.

“Пішов з життя Григорій Миколайович Чапкіс. Великий танцівник, людина, особистість. З незламним характером, із сильною енергетикою, з бажанням жити та неповторним «рухом на паркеті». Ніколи не забуду його школу, його внесок в історію українського танцю.

І завжди пам’ятатиму його «Пара номер п’ять сьогодні була, можливо, і кращою, але не настільки, як я».

Невиправний оптиміст, той, з кого дійсно хотілося брати приклад. Той, для кого танець ніколи не був роботою, натомість був його життям.

Для мене Григорій Миколайович – назавжди! Як і його слова: «Треба рухатися до останнього подиху». Раджу не забувати цю фразу всім нам.

Назавжди в наших серцях”, – йдеться у заяві президента.

Зазначимо, що Володимир Зеленський став переможцем першого сезону шоу “Танці з зірками”. Майбутній президент танцював у парі з Оленою Шоптенко. Чапкіс був одним із суддів. Згодом хореограф зізнався: один з номерів Зеленського та Шоптенко вразив його до глибини душі. Чапкіс розповідав, що запам’ятав цей номер на все життя.

Вчора стало відомо, що помер відомий український танцівник і хореограф, член журі шоу «Танці з зірками» Григорій Чапкіс. Про його смерть на своїй сторінці в Instagram повідомив син Григорія Чапкіса.

91-річний Григорій Чапкіс помер 13 червня після тривалого лікування важкої хвороби та ускладнень після коронавірусу. Взимку він кілька разів потрапляв до реанімації через запалення легень.

Григорій Чапкіс народився 1930 року в Кишиневі. Під час Другої світової війни його сім’ю евакуювали з Молдови в Казахстан. У 1944 році, під час повернення з евакуації, Чапкіси захворіли на тиф, тому змушені були зупинитися в Києві, де Григорій Чапкіс вступив до училища і став танцівником.

Під час гастролей він виступав перед лідерами багатьох держав. Також він працював хореографом у київському театрі імені Івана Франка, виступав у складі Державного ансамблю танцю УРСР під керуванням Павла Вірського та був головним танцмейстером Віденського балу. Григорій Чапкіс відкрив свою школу танців Чапкіса та був одним із постійних членів журі шоу «Танці з зірками».

Хореограф був одружений чотири рази та мав двох дітей – Григорія та Лілію. Мав нагороду Народного артиста України та орден Князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Пізно ввечері! Він помер – Зеленський не стримав емоцій : “назавжди в наших серцях”. Велика втрата для України!