Поки ми спали!Гордон пояснив, як президентство змінило Зеленського. Неочікувано – гірка реальність

Президент Володимир Зеленський за два роки при владі зрозумів, що Україна повинна не розраховувати на союзників, а спиратися на власні сили.

Таку думку висловив в ефірі програми на телеканалі “Україна 24” журналіст Дмитро Гордон.

“Чим мені останнім часом подобається Зеленський – тим, що через два роки після інавгурації, мені здається, він усвідомив гірку реальність. Вона полягає в тому, що в України є, безумовно, партнери в світі, є країни, які переживають разом з Україною (країни Балтії, Польща). Але світ цинічний, світ несправедливий. У кожної країни є свої інтереси”, – сказав журналіст.

За словами Гордона, Зеленський зрозумів, що Україна “в цьому безмежному океані одна”:

“Сподіватися нема на кого, держави будуть вирішувати питання, виходячи зі своїх інтересів. Наприклад, цікаво Німеччині побудувати з росіянами “Північний потік-2”, вона його будує. Те, що Росія агресор по відношенню до України і потенційний агресор по відношенню до Німеччини, країн Балтії – нікого не хвилює. Те, що Росія порушила всі мислимі норми людського співіснування, знехтувала міжнародним правом, збила “Боїнг” МН-17, те, що вона засилає терористів вбивати людей у різних країнах, бере участь у страшних процесах у Сирії, Лівії, те, що вона знахабніла і поводиться як п’яний дебошир, п’яний сусід – це нікого не хвилює. США посиділи, подумали, хто у нас ворог номер один – Китай, з ким нам треба об’єднуватися в боротьбі проти Китаю – з росіянами, ну і заплющимо очі, що вони там з Україною зробили, будемо дружити з Росією і Європою проти Китаю”.

Як зазначив журналіст, Зеленський “зрозумів ціну глибокої заклопотаності Німеччини і Франції, зрозумів ціну лицемірства Меркель і Макрона”.

“Для Зеленського, мені здається, настало гірке усвідомлення, що ми одні, що ми нікому не потрібні, крім нас самих. І, звичайно, в цій ситуації треба брати бика за роги. Що він почав робити – він буде, мені здається, відстоювати національні інтереси України, як би це комусь не було неприємно”, – додав Гордон.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Поки ми спали!Гордон пояснив, як президентство змінило Зеленського. Неочікувано – гірка реальність