Вuбyх було видно за декілька кілометрів: Колона вантажівок з військовими РФ пiдiрвaлaся – багато зaгuблuх і пoрaнeних

У Вечері 30.05.2021 низка ЗМІ повідомили про потужний вибух в ЦАР , в результаті якого троє громадян РФ отримали несумісні з життям поранення. Журналісти назвали російських військових співробітниками приватної військової компанії.

Швидше за все, мова йде про ПВК “Вагнер”. Російське посольство традиційно не підтвердило інформацію, проте заявило, що перевіряє її. Телеграм-канал “Військовий оглядач” спочатку писав , що в результаті вибуху в ЦАР загиблих немає. “У госпіталі перебувають троє з пораненнями голови, черевної порожнини і плеча.

Причиною інциденту, ймовірно, став підриву на вибуховий пристрій (міні)”, – повідомляли автори каналу. Однак пізніше загибель п’ятьох людей була підтверджена. Також надійшла інформація про поранення ще вісьмох,  повідомляє телеграм-канал “Український Діалог”. “Військова колона, в якій знаходилися російські військові фахівці, підірвалася на невідомому вибуховому пристрої на дорозі між Бербераті і Буар, більш ніж в 400 км від столиці Центральноафриканської республіки міста Бангі”, – пише ТГ-канал.

За останніми даними, двоє працівників місцевих сил безпеки і троє бійців ПВК загинули. П’ятеро силовиків і троє росіян отримали поранення. ТГ-канал “Військовий Інформатор” уточнює , що в ЦАР підірвався бронеавтомобіль “Щука” російської ПВК.

На місце інциденту прибув російський вертоліт для евакуації загиблих і поранених. Як повідомлялося раніше, на початку 2021 року в ЦАР  зазнав аварії  вертоліт, на борту якого були найманці з ПВК “Вагнер”.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Вuбyх було видно за декілька кілометрів: Колона вантажівок з військовими РФ пiдiрвaлaся – багато зaгuблuх і пoрaнeних