Білоруси, які тікають в Київ від Лукашенка врaжeнi Україною і розказали, який жaх в Білорусі: “В нас в країні такого і близько немає”

БІлоруси, які переїхали жити з Мінська в український Київ через режим Лукашенко жителі Білорусі Денис і Вікторія Лавнікевіч порівняли життя в двох державах і розповіли, чому Україна їм подобається більше, повідомляє Діалог.UA .

Сім’я Лавнікевічей дала інтерв’ю білоруському  YouTube-каналу “Місце тяжіння. Білорусь”, розповівши про свої враження від життя в Україні.

Відповідаючи на питання ведучої, білоруси розповіли, що Україна вразила їх рівнем свободи, який просто недоступний для сучасної Білорусі. “Саме свобода. Як не дивно, ось такий простий стандартний відповідь. Це потрібно відчути, приїхавши сюди. Абсолютно на всіх рівнях то, що для білорусів абсолютно незвично.

Свобода проявляється в багатьох речах. Я для себе сформулював це так: якщо білорус задумує що -то зробити, він задає собі питання: а чи дозволять мені це зробити. Українець ставить запитання: а чи зможу я це зробити сам, бо забороняти тут не прийнято “, – відзначають вони.  Лавнікевічі зізналися, що сім’я відмовляла їх від переїзду в Україну і боялася нападу націоналістів, дорожнечі і складності життя. Однак згодом вони радикально змінили свою думку і, приїжджаючи в гості в Україну, почали купувати продукти саме тут, тому що за якістю і вартістю вони перевершують білоруські аналоги.

“Коли ми переїжджали, наші родичі говорили, що ми будемо висилати вам продуктові посилки і гроші. Насправді дуже смішні історії. Тепер вони приїжджають сюди і у них таке захоплення”, – зазначила сім’я. Проживши тут кілька місяців, вони вирішили залишитися назовсім і перевезли сюди свого сина, якого влаштували в київську школу. Пізніше їм вдалося придбати і свою квартиру.

Білоруси відзначили набагато вищий рівень зарплат, якість життя, свободу, відсутність поліцейського свавілля і відкритість українців. 

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Білоруси, які тікають в Київ від Лукашенка врaжeнi Україною і розказали, який жaх в Білорусі: “В нас в країні такого і близько немає”