Йому це так просто не зійде з рук: Зеленський чорніший хмари вийшов з кабінету і заявив про ріщення щодо скасування авіасполученя з Білорусією

23 травня у Білорусі примусово посадили цивільний рейс компанії Ryanair, а після цього затримали опозиційного журналіста Романа Протасевича, який був на борту.

Європейські країни  вимагають заборонити польоти над Білоруссю, а використання винищувачів для перехоплення цивільного рейсу називають актом піратства. Литва

Литва заборонила авіарейси, які проходять через Білорусь: МЗС закликало громадян покинути країну на тлі інциденту в Мінську заборонила авіарейси, які проходять через Білорусь. Стало відомо, що Україна також призупинить авіасполучення з Білоруссю.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

“Під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулася нарада, у якій взяли участь прем’єр-міністр Денис Шмигаль, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр енергетики Герман Галущенко, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, заступники керівника Офісу Глави держави Юлія Свириденко та Кирило Тимошенко”, – пишуть у заяві.

“З огляду на ситуацію, що склалася, президент доручив уряду опрацювати рішення щодо припинення прямого авіасполучення між Україною та Республікою Білорусь і закриття повітряного простору Білорусі для здійснення авіаперельотів з України та до нашої держави”, – зазначають у повідомленні.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що скликає позачергове засідання уряду 25 травня:

“Скликаю засідання уряду, де буде розглянуто питання щодо авіасполучення між Україною та Білоруссю. Міністерство закордонних справ та Міністерство інфраструктури вже готують пакет відповідних рішень. Україна належним чином відреагує на ситуацію щодо примусової посадки пасажирського літака компанії Ryanair в аеропорту Мінська”, – зазначив очільник уряду.

Нагадаємо:

У Мінську посадили літак Афіни-Вільнюс компанії Ryanair, на борту якого перебував опозиційний білоруський журналіст і блогер Роман Протасевич. Опозиціонера відразу ж затримали. Пасажири розповіли про реакцію Протасевича на посадку в Мінську. За словами очевидців, дізнавшись про посадку в Мінську Протасевич запанікував.  Імовірно, у розмові з бортпровідником рейсу Протасевич просив не приземлятися в Мінську. Протасевич сказав бортпровіднику: “Не робіть цього, вони вб’ють мене. Я біженець”. 

За матеріалами

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Йому це так просто не зійде з рук: Зеленський чорніший хмари вийшов з кабінету і заявив про ріщення щодо скасування авіасполученя з Білорусією