Півмільйона українських пенсіонерів з 1 липня отримають доплати: є хороші новини для чорнобильців

Близько 500 тисяч пенсіонерів, виплати яким не були проіндексовані в 2019-2020 роках, отримають надбавку в 100 грн до щомісячної пенсії з 1 липня 2021 року. Також очікується підвищення виплат іншим категоріям пенсіонерів.

Як розповіла “Україна 24” міністр соціальної політики України Марина Лазебна, вже проіндексовані пенсії для 8 мільйонів одержувачів, але в той же час близько 500 тисяч взагалі залишилися без індексацій. Їм з 1 липня передбачається доплата в 100 грн в місяць.

Також в планах уряду – 40-відсоткове підвищення пенсій для ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які мають інвалідність. Крім того, для цієї категорії пенсіонерів мінімальна виплата становитиме 2 тисячі грн. Правда, терміни призначення нових виплат поки невідомі.

Готується, за словами Лазебний і ще одне нововведення: підвищення мінімальних пенсій для інвалідів першої групи.

“Ми зараз внесемо на уряд постанову про підвищення пенсій, мінімальних пенсійних виплат для інвалідів I групи. У людей немає стажу. Вони ж не винні, що за станом здоров’я не могли працювати, а у них, наприклад, стажу немає, щоб отримати більше 2000 грн, ми зараз їм піднімемо пенсію “, – сказала міністр.

Крім того, в планах – дворазове збільшення пенсій для всіх категорій ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Але терміни, протягом яких буде проведено підвищення, Марина Лазебная поки не називає.

За матеріалами dialog.ua

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Півмільйона українських пенсіонерів з 1 липня отримають доплати: є хороші новини для чорнобильців