20 хвилин назад! Данілов – заборонити ОПЗЖ: це 5 колона. Медведчука зрадили – час настав

Гуляти так гуляти! Стріляти – так стріляти! Але качки вже летять високо … Пам’ятаєте пісеньку то? Ну ось на партійному фронті грядуть, мабуть, зміни.

“Верховний інквізитор” Данілов (альтер его “кривавого пастора”, але при Зеленському) назвав ОПЗЖ російською філією “Єдиної Росії”, пише політичний експерт Олег Пастернак.

Відразу після погрому партійної трійки телепродакшена, справи проти главсутенера бренду Медведчука, подейкують прийде черга і самої ОПЗЖ як структури. Спершу потренуються на мишах (мабуть, на партії Шарія), а потім перейдуть до дядьків вище.

Операційно за основу може бути прийнятий кейс КПУ, яку через Мін’юст і тривалі судові баталії витіснили з партійно-правового поля. “Утилізація” КПУ пройшла вельми ювелірно. Можуть повторити.

Зараз у виграші будуть ті, хто вчасно і грамотно стартане електоральною машиною по частині аудиторії ОПЗЖ, яка починає розсипатися. Асфальтоукладальник вже в дорозі, та й масла розливати немає потреби.

За словами політичного експерта Олега Постернака, після заяви секретаря РНБО Данилова про те, що готується закон про олігархів, є думка, що Медведчук буде змушений покинути територію України.

“Всі проекти Медведчука спочатку здуваються як повітряна куля. Він давно закріпив за собою статус невдахи. Я думаю, що це сигнал для його внутрішніх політичних опонентів. Якихось перспектив для нього немає. Зараз політику треба побоюватися реальної деолігархізації”, – припускає експерт.

Якщо Віктор Медведчук поїде з України, внутрішньополітичний розклад “ОПЗЖ” зміниться в сторону зміцнення групи депутатів ОПЗЖ Юрія Бойко – Сергія Льовочкіна, які зацікавлені в тому, щоб вплив співзасновника партії зменшився.

При будь-якому розкладі політичного майбутнього в доступній для огляду перспективі у Віктора Медведчука не буде

У цьому контексті варто додати, що в переслідуванні опозиційного політика Віктора Медведчука може бути замішаний його партнер по партії ОПЗЖ, колишній глава адміністрації президента України Сергій Льовочкін.

Про це в своєму блозі заявив політолог Юрій Романенко

За словами Романенко, Льовочкін може об’єднатися з олігархом Рінатом Ахметовим, політичні проекти якого залишилися витіснені в результаті появи ОПЗЖ.

«Льовочкін взагалі дуже складний і системний гравець, тіньовий вплив якого на політичні процеси в Україні дуже сильно недооцінений. Я думаю, що зараз Льовочкін дуже серйозно грає проти Медведчука, і це видно по ряду факторів.

По-перше, я вже говорив про те, що Льовочкін завів Ковальчука на регіональну політику в офіс президента, це дуже важливо. Друге – якщо ми будемо уважно спостерігати за телеканалом «Інтер», рупор Льовочкіна-Фірташа, то ми побачимо, що там практично відсутній Медведчук … Медведчука практично не показують на «Інтері». Якщо ви подивитеся на ролик, де Медведчук під ГПУ виступає, то ви не побачите там «Інтер».

Я думаю, що у Льовочкіна є план, який полягає в тому, щоб викинути Медведчука з цього політичного ватного поля, проросійського, і шляхом кооперації з Ахметовим, адже раніше вони кооперувались, зіграти в мобілізуючу гру на полі південного сходу, ватному полі, і зробити так, щоб створити новий політичний проект. А днями була заява Колесникова про те, що створюється нова партія.

Коли вони, разом з Ахметовим створять нову політичну конструкцію, де не буде Медведчука, якого Ахметов теж дуже не любить, де вдасться через реорганізацію цього поля, різко посилити свої позиції за рахунок контролю через регіони, де розміщуються профільні бізнеси того ж Ахметова. І таким чином, використовуючи кнопку «Інтера», медійні кнопки Ахметова, зіграти мобілізуючу кампанію на дострокових парламентських виборах і таким чином повернути собі той політичний вплив, яке був до Порошенка, але без Януковича », – заявив Романенко.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

20 хвилин назад! Данілов – заборонити ОПЗЖ: це 5 колона. Медведчука зрадили – час настав