В Україні збільшили тариф за пологи: що робити, коли все одно довелося платити «у конверті»

Від 1 квітня Національна служба здоров’я збільшує тариф за пологи до 10 тисяч гривень.

Зараз ця сума становить понад 8 тисяч гривень. Реформа мала на меті скоротити неофіційні платежі в лікарнях і зробити пологи безоплатними для породіль.

Однак випадків, коли батьки платять лікарям у кишеню, все одно вистачає. Що робити, коли за пологи довелося платити — у матеріалі ТСН.19:30. 

Пологовий — це не приватна перукарня. Держава з наших податків за кожні пологи сплачує 8 тисяч гривень. Це означає, що для українок вони мають бути безоплатними. Але в пологових скаржаться — тариф не виправданий.

Грошей не вистачає, щоб пологи були безоплатними. В пологових говорять: якщо фізіологічні пологи ще можуть вкластися у 8,5 тисяч гривень, то кесарський ростин коштує набагато більше і називають сумму у 20 тисяч гривень.

Національна служба здоров’я, що сплачує за послуги, переконує: головні лікарі лукавлять, коли кажуть, що їм не вистачає грошей. Тариф прорахований — 8 тисяч це середня ціна і за фізіологічні пологи, і за кесарів розтин.

Цих грошей достатньо, щоб надати усі послуги мамі і дитині та купити медикаменти. Що більше пологів у закладі — то більший прибуток, і це підтверджують звіти за рік реформи.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

В Україні збільшили тариф за пологи: що робити, коли все одно довелося платити «у конверті»