“Нафтогаз України” в січні збільшує ціну на газ для населення, але і це тільки початок, адже вже згодом будуть пдняті і..

З січня 2021 року побутові споживачі газу заплатять 7,22 грн за м³ без урахування вартості доставки .

У НАК «Нафтогаз України» заявили, що зміни цін обумовлені «сезонним фактором і збільшенням оптової ціни на блакитне паливо».

НАК «Нафтогаз України» підвищив ціну на природний газ для побутових клієнтів в січні 2021 року до 7,22 грн за м³  (з ПДВ та без урахування вартості розподілу (доставки)).

Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз» 26 грудня.

«Зміни цін на газ в січні обумовлені в першу чергу сезонним фактором і збільшенням оптової ціни на блакитне паливо.

Разом з тим НАК «Нафтогаз України», починаючи з серпня, пропонує своїм клієнтам газ по одним з найнижчих цін серед постачальників », – заявили в компанії.

У «Нафтогазі» зазначили, що ціна на блакитне паливо від компанії в січні «традиційно залишається нижче середньоринкової».

З 1 серпня 2020 року в Україні запрацював ринок газу. Населення може вільно змінювати постачальника.

До 1 серпня вартість газу для побутових споживачів була єдиною і публікувалася 22-го числа кожного місяця.

У серпні «Нафтогаз» підняв ціну газу для населення до 3,24 грн за м³.

У компанії пояснили це тим, що ринок входить в сезон високих цін перед опалювальним періодом. У вересні та жовтні ціну газу підвищили до 4,7 грн за м³.

Крім того, «Нафтогаз» підняв річну ціну на газ для населення з 4,73 грн за м³ до 5,24 грн за м³. З листопада компанія вирішила підняти ціну газу для побутових споживачів ще на 34,7%, до 6,33 грн за м³. У грудні в порівнянні з листопадом ціна газу для побутових клієнтів не змінилася, для підприємств теплової комунальної енергетики оптову ціну підняли на 873,28 грн за 1 тис. М³ – до 7323,72 грн.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Нафтогаз України” в січні збільшує ціну на газ для населення, але і це тільки початок, адже вже згодом будуть пдняті і..