20-річна багаторазова чемпіонка України та світу живе у жахливих умовах (ФОТО)

20-річна Анна Кривонос – гордість не тільки Глухова, а й всієї України. Вона – всесвітньовідома біатлоністка, член дорослої Національної збірної з біатлону.

Фото дівчини красується на Дошці Пошани Глухова і Алеї Слави Сум. Аня занесена в книгу рекордів України. А ще її 5 років поспіль удостоювали звання «Професіонал року» і «Людина року», вона була стипендіатом міського голови і губернатора.

У свої 20 років Ганна вже не тільки майстер спорту і багаторазова чемпіонка України і Європи, а й світу, що прославляє Глухів, Сумщину, Україну. Вона об’їздила світ, жила в елітних котеджах, плавала на кораблях, літала чартерним рейсом літака.

А в Україні у неї нема житла, разом з мамою проживає у жахливій, розваленій халупі, без жодних умов.

Про це повідомляє місцеве видання «Кур’єр».

Таке життя може здатися казкою, але тільки до моменту, коли дівчина повертається в рідне місто. Справа в тому, що їй назагал нема, куди повертатися…

Так вийшло, що вісім років тому після розлучення батьків вона залишилася з матір’ю на вулиці і без копійки. Спочатку з мамою оселилися на два роки в підвальне приміщення.

Восени там зі стелі лилася вода, тому спала в лижному костюмі, не переодягаючись після тренування. Піч диміла так, що їм доводилося сидіти до півночі у дворі, поки приміщення не провітриться. Милися у знайомих, бо вдома – ні води, ні ванни.

Фото: kourier.in.ua

Мама влаштувалася продавцем на ринок, а потім і зовсім захворіла, їй зробили серйозну операцію..

Аня мужньо витримувала життєві труднощі, тягала воду з колодязя, рубала дрова, топила піч, голодувала, доглядала за мамою. І спорт не кинула – навіть навпаки, посилила свої старання, щоб «набігати і настріляти» на власне житло.

Як, наприклад, старші колеги – Сергій Сєднєв і Оксана Яковлєва, яким міська влада подарувала квартири за високі чемпіонські звання. Треба сказати, що і мама Анни – колишня спортсменка, рекордсменка СРСР з лижних гонок. Всю спортивну кухню знає не з чуток, тому її моральна підтримка була неоціненною.

Їй обіцяли: стане чемпіонкою Європи – куплять житло за рахунок бюджету. Ці слова, сказані тодішнім мером Юрієм Бурлакою, настільки надихнули юну спортсменку, що вона, навіть отримавши під час тренування компресійний перелом, перемагаючи біль, незабаром повернулася на старт. І з недолікованою спиною принесла перемогу Україні.

Потім багато разів повторила це досягнення, завоювала золото на європейських змаганнях. Здавалося, довгоочікувана квартира в руках! Перемогу здобула, коли йшли вибори. Влада змінилася, і нове керівництво виконувати обіцянку відмовилося.

За ці роки Аня з мамою знімали квартири чотири рази. Мати домагалася справедливості, але від неї відмахувалися… А ще через два роки Анна привезла з світових змагань цілих п’ять медалей! Однак навіть ці заслуги не наблизили її до заповітної мети.

Фото: kourier.in.ua

Зараз дівчині 20 років, і вони з матір’ю, які і раніше, живуть в жахливих умовах. Заселилися у розвалений будинок: моторошно, зате безкоштовно, в якості сторожів, щоб бомжі не розтяглася залишки будівлі. Іншого варіанту у сім’ї просто не було.

Аня зараз тягне на собі всі фінансові витрати, в тому числі і на лікування матері. Нинішньої осені в їхньому житті з’явився промінчик світла: депутат обласної ради Андрій Божок, до якого звернулася мама, виступив із депутатським запитом про виділення 300 тисяч гривень для придбання житла, і 47 депутатів його підтримали.

Залишилося тільки проголосувати на сесії, щоб виділити цю суму з бюджету. Однак, за словами Михайла Плотницького, який курує спорт в Глухові, це чомусь ніхто не робить. Він пообіцяв,, що докладе всіх зусиль, щоб у 2018 році квартира у Кривоносових була! Але Аня з мамою в це вже не дуже вірять…

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

20-річна багаторазова чемпіонка України та світу живе у жахливих умовах (ФОТО)