Не платив податків, не маєш права на «коронавірусну допомогу»: нардепка Третьякова різко висловилися щодо компенсації ФОПам

Очільниця Комітету ВР з питань соціальної політики, нардепка від «Слуги народу» Галина Третьякова заявила, що фізичні особи підприємці, які не сплатили 8 тисяч гривень податків на рік до держбюджету, не можуть претендувати на компенсацію від держави.

Вона вважає, що це буде справедливо.

Про це народна депутатка заявила напередодні під час засідання комітету.

Так, у дискусії, нардепка висловила думку, що українські ФОПи не платять на рік вісім тисяч гривень податків. Тому, на її переконання, допомогу від держави мають утримувати лише ті, хто сплачують податки.

Як приклад Третьякова привела Німеччину, в якій держава надає державну допомогу тільки тим підприємцям, хто оплатив податки.

«Повинно бути залізне правило: це справедливо — якщо ти платиш податки, ти отримуєш допомогу, якщо ти не платиш, то перепрошую…

Самозайняті особи в Німеччині, вони, наприклад, заплатили 9000 євро податків на рік — отримали 5000 або 6000. Навіть не 100% сплачений розмір податків вони отримують. Я хочу подивитися на ФОП, який заплатив податків на рік 8000 гривень. Хочу подивитися, чесно», — сказала нардепка.

Вона додала, що виплачені суми співрозмірні. Але Третьякова каже, що державний бюджет формується за рахунок податків,

«Тому спочатку ми маємо допомогти тим, хто сплачує податки», — резюмувала вона. 

Нагадаємо, раніше нардепка від «Слуги народу» Галина Третьякова заявила, що у сім’ях, які потребують матеріальної допомоги, народжуються

«В бідних сім’ях народжуються діти «низької якості»: нардепка «Слуги народу» осоромилася антигуманною заявою діти «дуже низької якості».

Політикиня розмірковувала на відео щодо доцільності виплати безробітним соціальної допомоги. На її думку, у майбутньому такі діти «теж сідають на державні гроші.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Не платив податків, не маєш права на «коронавірусну допомогу»: нардепка Третьякова різко висловилися щодо компенсації ФОПам