Вночі! Страшний скандал охопив всю країну, вину спихнуть на інших: важка звістка. Клубок у горлі

Військовий експерт, полковник Володимир Шевченко, який також був народним депутатом II скликання, допускає, що провину за катастрофу Ан-26 ЗСУ покладуть на загиблий екіпаж.

У коментарі “Гордону” він заявив, що трагедія сталася в тому числі через системні кадрові помилки.

“Поки йде розслідування, нам нічого зрозумілого не говорять. Думаю, вони і не стануть шукати істину, а винуватим призначать того, хто загинув. Це кращий вихід в усі часи (і при СРСР теж так було): навіщо тривожити людей на землі, нехай буде винен загиблий.

Але я переконаний, що загибель цього Ан-26 – не просто відмова двигуна або помилка пілота, а наслідок системних кадрових помилок”, – сказав Шевченко.

Полковник пояснив, що цивільного пілота не можна допускати до навчання військових льотчиків.

“У сфері військової авіації мають бути керівники з авіаційних структур, які пройшли всі етапи військового льотного керівника, командували ескадрильєю, полком, бригадою.

Тоді люди знають ціну льотної події. У всіх інших військовослужбовців (ППО, інженери та інше) такий досвід відсутній.

Тому я вважаю, винні не тільки люди, які безпосередньо випускали літак в навчальний політ, але і ті, які підписали і завізували наказ про призначення Олександра Туринського на посаду начальника ХНУВС (Харківського національного університету внутрішніх справ”, – підкреслив Шевченко.

Як ми повідомляли на днях, “чорні скриньки” військового літака Ан-26, який впав, вже вдалося розшифрувати.

За словами голови урядової слідчої комісії Олега Уруського, технічною причиною падіння стала відмова в роботі одного з блоків системи управління двигуна. Також були виявлені грубі помилки у виконанні польотних завдань і організації польотів.

“Встановлено технічну причину нештатної роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по “ВКМ” (вимірювач крутного моменту). Це трапилося унаслідок відмови в роботі одного з блоків системи управління двигуна”, – сказав він.

Також Уруський підкреслив, що за результатами дешифрування “чорних скриньок” повністю відновлено шостий політ літака Ан-26Ш, а також встановлено зміст перемовин, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів.

“Наразі Урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака Ан-26Ш, яка трапилася 25 вересня 2020 року в Харківській області, продовжує свою роботу”, – додав чиновник.

Він пояснив, що Міністерство оборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня 2020 року. Після чого матеріали будуть передані до військових комісаріатів і, орієнтовно, після 15 жовтня очікується розпочати процес виплат компенсацій сім’ям загиблих.

Джерело:korupciya.com

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Вночі! Страшний скандал охопив всю країну, вину спихнуть на інших: важка звістка. Клубок у горлі