“Не обговорюється, ми прийняли остаточне рішення”: Пyтiн кyсaє лікті. Такого ходу від Зеленського не чекав ніхто

Україна не прописуватиме в Конституції особливий статус Донбасу, а Мінські угоди вимагають змін.

Про це в п’ятницю, 18 вересня, з трибуни Верхової Ради заявив віцепрем’єр-міністр, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, перший заступник голови делегації ТКГ Олексій Резніков.

“Президент України під час грудневого саміту минулого року лідерів “нормандського формату” в Парижі дав чітке розуміння, що жодних змін у Конституції України про внесення туди якогось особливого статусу не буде й це виключено. Так само президент не раз говорив, що Мінські угоди вимагають змін. Це ті позиції, які ми відстоюємо в ТКГ”, – зазначив чиновник.

Резніков додав, що переговори в ТКГ дуже складні, а опоненти (Росія. – Ред.) дуже часто “грають не за правилами, але українська делегація робить усе, щоби відстояти інтереси України”. При цьому наголосив, що одним з останніх здобутків став тривалий режим тиші, який триває вже сім тижнів.

Також дипломат сказав, що жодних виборів в ОРДЛО 25 жовтня не буде. Він акцентував на тому, що вибори може бути проведено тільки після деокупації Донбасу.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Не обговорюється, ми прийняли остаточне рішення”: Пyтiн кyсaє лікті. Такого ходу від Зеленського не чекав ніхто