Президент Білорусі Лукашенко після тeрмiнoвoї розмови з Путіним eкcтрeнo привів війська в повну боєготовність

Олександр Лукашенко, який був главою Білорусі п’ять термінів поспіль, провів нову розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, а також привів війська на західних кордонах у повну бойову готовність.

Про це політик заявив 18 серпня на нараді з членами Ради безпеки, передає “БелТА“. Лукашенко висловив стурбованість ситуацією, яка складається вздовж західних кордонів країни.

Як стверджує політик, армія Білорусі вимушено реагує на дії західних країн. Він наголосив, що військові частини готові до виконання своїх зобов’язань.

“Ми розгорнули бойові підрозділи нашої армії на західних рубежах і привели їх у повну бойову готовність. Міністр оборони мені доповів, що все це виконано і відповідні частини сьогодні готові до виконання своїх зобов’язань”, – сказав він.

“Деякі серед наших громадян розцінили це як нагнітання обстановки. Мовляв, нічого подібного на західних кордонах нашої країни немає. Але думаю, що (вчорашній вечір, особливо ніч) ви переконалися в тому, що тут не нагнітання обстановки, а була точна та правильна реакція. Треба було раніше нам це враховувати і мати на увазі”, – заявив Лукашенко.

Політик стверджує, що в країні з’являються проблеми всередині та ззовні, і це нібито скоординовані дії.

Владі, за словами Лукашенка, для наведення порядку в Білорусі довелося задіяти окремі підрозділи сил спеціальних операцій.

Під час розмови з Лукашенком президент Росії повідомив про його переговори з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном із питань, що стосуються ситуації в Білорусі.

Також під час наради з членами Ради безпеки Лукашенко звинуватив опозицію в захопленні влади в країні, назвавши її “нацистами” і пригрозив “остудити деякі гарячі голови”.

Він розкритикував пропозиції Координаційної ради з ряду напрямків розвитку країни і доручив уряду підготувати висновки про можливі наслідки програми опозиції.

Зі свого боку в раді відреагували на критику Лукашенка і пояснили свою позицію щодо деяких питань, зокрема, щодо дружніх відносин з Росією. Також опозиція відповіла на звинувачення в захопленні влади.

Обозреватель

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Президент Білорусі Лукашенко після тeрмiнoвoї розмови з Путіним eкcтрeнo привів війська в повну боєготовність