Тeрмiнoвo. Сьогодні офіційно підтверджено, Літак Президента Польщі вuбyхнyв через бoмбy, яку заклали в РФ (Відео)

Тротил, що став причиною аварії, в літак президента Польщі Леха Качинського був закладений під час ремонту в Росії.

Польська комісія з повторного розслідування катастрофи Ту-154, в результаті якої загинув польський президент  Качинський , прийшла до висновку, що тротил, вибух якого став причиною аварії, в літак заклали ще в Росії, повідомляє Діалог.UA.

Польське Радіо зазначає, що комісія під керівництвом екс-міністра оборони Польщі Антонія Мацеревича в п’ятницю, 31 липня, опублікувала проміжний  звіт про виконану за кілька років роботи.

Відзначається, що прогриміли два вибухи, один в лівій частині літака, другий – в центральній частині. Це призвело до смертельної авіакатастрофу, в якій загинули всі 96 пасажирів, в тому числі і Качинський.

Про те, що авіакатастрофа сталася саме через вибухів, говорив і той факт, що загиблі отримали травми, характерні саме для вибухів. Зокрема, тіла більшості жертв були розірвані на частини, більше половини загиблих виявилися без одягу, приблизно 47% пасажирів сильно обгоріли.

Більш того, багато тіл були нашпиговані сторонніми предметами – осколками обшивки, скла і навіть сталевих конструкцій.

Перший вибух знищив ліве крило літака. Після цього спрацювала друга бомба, її заклали поблизу так званого “генеральського відсіку” в центральній частині лайнера. Саме другий вибух і вбив всіх високопоставлених пасажирів, що були в даному відсіку. При розслідуванні на залишках літака експерти виявили сліди пентріта, гексогену і тротилу.

У Twitter з’явився  відео , опубліковане головою комісії Сейму Антонієм Мацеревичем. На кадрах були показані реконструйовані останні хвилини польоту літака з Качинським.

Відзначимо, що смертельна авіакатастрофа з Лехом Качинським сталася 10 квітня 2010 року під Смоленськом. Розслідування не завершене досі. При цьому його ведуть як російська сторона, так і прокуратура Польщі. Росія не раз заявляла, що Польща не отримає уламки літака, поки росіяни не завершать своє розслідування.

Через рік після трагедії був опублікований Міждержавним авіаційним комітетом доповідь, де стверджувалося, що літак з Качинським розбився через помилку пілотів, які не зуміли прийняти вірне рішення в умовах поганої погодної видимості.

Що цікаво, польська комісія на чолі з тодішнім міністром внутрішніх справ Єжи Міллером вела власне розслідування, і результати виявилися схожими.

Новий уряд Польщі дані висновки порахувало непереконливими. У 2016 році розслідування відновилося по-новому, Варшава вирішила довести справу до кінця.

Згідно з висновками, літак з Качинським було зруйновано саме в небі, і зруйнований унаслідок прогриміли вибухи.

Зараз розслідування перебуває на незавершеній стадії. Головна причина – Росія не віддає частину уламків літака, і інші важливі докази. У тому числі і “чорні ящики” з записами.

Раніше в Польщі заявляли, що саме Росія спровокувала  смертельну авіакатастрофу з Качинським.  Зокрема Мацаревіч говорив про те, що були виявлені нові дані, що стосуються трагедії під Смоленськом.

Мацаревіч ще кілька років тому говорив, що були виявлені записи переговорів екіпажу, внаслідок чого можна говорити про причетність Росії і диспетчерів до загибелі Качинського та всіх інших пасажирів, що летіли в одному літаку з президентом Польщі.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Тeрмiнoвo. Сьогодні офіційно підтверджено, Літак Президента Польщі вuбyхнyв через бoмбy, яку заклали в РФ (Відео)