Найближчий соратник Порошенка “здав” експрезидента! Це відео з признанням і прямими вказівками вже показують по всіх ЗМІ

Колишній народний депутат Давид Жванія, який у 2014 році належав до найближчого оточення Петра Порошенка, заявив про те, що через тодішнього посла України у ФРН Павла Клімкіна передав єврочиновникам хабар у розмірі 5 млн євро за підтримку кандидатури Петра Порошенка на пост президента України.

Про це він заявив у відео, розміщеному в Youtube.

Шоб Ви розуміли про кого йде мова. Давид Жванія – один з давніх друзів Петра Порошенка. На парламентських виборах 2014-го року Жванія входив до керівництва виборчого штабу БПП і, за даними наших співрозмовників, виконував особливі доручення президента.

“Безпосередньо я і Клімкін брали участь у передаванні 5 млн євро через посольство України в Німеччині для одного високопоставленого на той час єврочиновника з метою забезпечення підтримки Порошенка як кандидата на пост президента України з боку ЄС”, – заявив він.

Колишній депутат також розповів, як Порошенко, Турчинов та інші лідери Майдану прийшли до влади у 2014 році. Він назвав колишніх соратників “злочинним угрупованням”, яке, за його словами, від самого початку ставило за мету захопити владу для особистого збагачення.

“Ми фінансували Майдан, ми підігрівали протестні настрої в ЗМІ, зривали мирні ініціативи влади, вели сепаратні переговори з депутатами Партії регіонів, вели переговори з іноземними посольствами. До групи входили Мартиненко, Порошенко, Турчинов, Кличко. Кожен з яких долучив своє угруповання. Турчинов, наприклад, привів Пашинського та Парубія”, – заявив він.

Жванія запевнив, що готовий дати свідчення органам слідства за всіма цими фактами.

Він також запевняє, що Порошенко став президентом у результаті консенсусу олігархів. Причому Порошенко, нібито, взяв на себе певні зобов’язання перед ними, які в більшості випадків відпрацював. В угоді, за словами Жванії, не брав участі тільки Ігор Коломойський, решта отримали свої корупційні квоти. При цьому, за словами політика, посада мера для Віталія Кличка була частиною цієї угоди.

“Порошенко за час перебування у владі отримав корупційним шляхом приблизно 4 млрд доларів”, – запевняє його колишній соратник.

Він також підтвердив, що подавав позов до Окружного адмінсуду Києва про заборону виїзду з країни колишнім керівникам. І не відкликав цей позов, як стверджує зараз НАБУ, хоча на нього чинили сильний тиск Порошенко та його оточення.

«Жванія тоді взяв у мене 6 млн доларів на передвиборчу кампанию. Наступного дня Пєтя мене визвав до себе», – заявив давніше Олександра Онищенко.

Онищенко визнав, що брав участь в корупційних оборудках, але додав, що робив це за погодженням, а інколи за прямою вказівкою екс-керівництва країни.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Найближчий соратник Порошенка “здав” експрезидента! Це відео з признанням і прямими вказівками вже показують по всіх ЗМІ