Українці пpигoлoмшeні указом президента: Зеленський підготував “привілеї” для жителів “Л/ДНР” і Криму – “м’яка сила” в дії

Ті, хто проживає на тимчасово окупованих територіях Донбасу випускники шкіл зможуть вступати до вузів України без обов’язкового складання ЗНО (зовнішнє незалежне тестування).

Випускники шкіл з невизнаних “ДНР” і “ЛНР” зможуть вступати до українських вишів без обов’язкової здачі іспитів. Про це  повідомляє Офіс президента .

Президент України Володимир Зеленський ініціює внесення змін до Закону “Про вищу освіту” для спрощення вступу до вищих навчальних закладів випускникам шкіл “Л / ДНР” і Криму.

Глава держави пропонує дозволити дітям з ОРДЛО надходити до закладів вищої освіти України без ЗНО і не по обмеженим окремими списками. Більш того, діти з окупованих територій можуть вчитися безкоштовно, використовуючи можливості держзамовлення в межах квот.

За словами Президента Володимира Зеленського, офіційний Київ бореться за які живуть на непідконтрольних українському уряду дітей і готовий допомогти їм здобути освіту.

Відкритим поки що залишається питання незнання дітьми з ОРДЛО української мови або знання в недостатньому для здобуття вищої освіти обсязі.

Як повідомлялося раніше, національний директор з розвитку програм “СОС Дитячі Містечка Україна” і голова правління “Української мережі за права дитини”  Дарина Касьянова визнала , що за останні роки в Україні було зроблено занадто мало для надання допомоги дітям, які пережили бойові дії на Донбасі.

Мова йде не стільки про фінансову допомогу, скільки про роботу з психологами та  адаптації  програми освіти під потреби таких дітей-переселенців. Так, за  словами Касьянової , багато підлітків, які бачили своїми очима бойові дії, могли втратити інтерес до утворення, хобі та захоплень.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський обіцяв застосувати “м’яку силу” для повернення та реінтеграції окупованого Донбасу.

 

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Українці пpигoлoмшeні указом президента: Зеленський підготував “привілеї” для жителів “Л/ДНР” і Криму – “м’яка сила” в дії