Хіба це гроші? “Скажу вам чесно, мені не вистачає тих 35 000 грн навіть щоб просто прожити” Голова партії “Голос” Кіра Рудик

Голова партії Голос Кіра Рудик заявила, що їй не вистачає депутатської зарплати для життя, але у неї є «фінансова подушка», якою вона зараз користується. Про це повідомляє 24 канал.

За словами Рудик, її депутатська зарплата становить 35 тисяч гривень.

Депутат додала, що не у всіх її колег з Голосу є «фінансова подушка» або додаткові доплати, і це є великою проблемою.Читайте також:  «Вакарчук — унікальний кейс в українській політиці». Інтерв’ю з головою партії Голос Кірою Рудик

«Ми розуміємо, що після місцевих виборів нам потрібно буде щось придумати. Або ініціювати питання щодо підвищення зарплат, або спробувати допомогти тим людям, в яких є така необхідність, влаштуватись на викладацьку діяльність. Тобто отримувати доплати. Нам тоді треба буде з них зняти певну роботу по роботі у фракції, щоб вони могли заробити собі на життя», — сказала вона.

Рудик наголосила, що їй важко сказати, якою має бути зарплата депутата, але, на її думку, вона повинна покривати всі потреби.

Що відомо про Кіру Рудик

Голова партії “Голос”, перша заступниця голови комітету Верховної Ради зпитань цифрової трансформації. Вона закінчила Києво-Могилянськуакадемію за спеціальністю “Інформаційні технології”.Працювала тестувальницею програмного забезпечення з 2005 року в Software MacKiev, а з 2007 року – в TAIN Ukraine. Рудик керувала київськимR&D-офісом, який займається розробкою усього софту для Ring.

Яка зарплата в українцівЗ 1 січня 2020 року мінімальна заробітна плата в Україні становить 4 тисячі 723 гривні на місяць або 28,31 гривні за годину.У березні 2020 року середня зарплата в Україні, за даними Мінфіну, становила 11 тисяч 446 гривень.

Найбільші заробітні плати отрималипрацівники ІТ-галузі – в середньому 23,3 тисячі гривень.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Хіба це гроші? “Скажу вам чесно, мені не вистачає тих 35 000 грн навіть щоб просто прожити” Голова партії “Голос” Кіра Рудик