На вихідних почнеться: Україну накриє справжня стихія: шквали, зливи і навіть смерчі в областях на…

Погода в Україні може бути небезпечною на найближчих вихідних

Погода в Україні на вихідних буде під дією циклонів, які зумовлять періодичні дощі і грози майже по всій країні. Можливі зливи, шквали і навіть смерчі. А вже в неділю варто чекати зниження температури. Такий прогноз дали синоптики Наталка Діденко і Український гідрометцентр.

Наталка Діденко в Facebook пише, що опади з західних областей в суботу почнуть поширюватися по всій території, а в неділю охоплять вже всю країну. Чи не зачепить грозами хіба що Схід країни.

“З огляду на значні контрасти – перед північним фронтом + 30 + 36 градусів, а за фронтом + 20 + 25 градусів – в зонах дощів будуть гриміти грози, можуть локально миттєво виникати сильні зливи, шквали, град і навіть є ймовірність смерчів”, – попередила синоптик .

Завтра, 13 червня, спека буде ще триматися. У більшості областей + 30 + 35, на Заході від +25 до +29 градусів.

А ось вже в неділю температура знизиться до + 23 + 29 градусів, але на Сході все ще жарко – від +28 до +33.

У Києві в суботу буде жарко – від +30 до +32 градусів. Але в другій половині дня зберуться хмари і вірогідний дощ з грозою. 14 червня в столиці буде комфортне тепло від +25 до +27 і періодичні грозові дощі.

А ось синоптики Українського гідрометцентру показали на картах, як по областях розподіляться дощі, і де яка буде температура.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

На вихідних почнеться: Україну накриє справжня стихія: шквали, зливи і навіть смерчі в областях на…